Головна Новини Суспільство події У Генштабі розповіли, скільки в Україні російських військовополонених
commentss НОВИНИ Всі новини

У Генштабі розповіли, скільки в Україні російських військовополонених

Міністр з питань тимчасово окупованих територій Ірина Верещук розповіла, скільки в Україні військовополонених із РФ

19 березня 2022, 18:20
Поділіться публікацією:

В Україні продовжується війна з Російською Федерацією, і наші захисники мужньо дають відсіч ворогові. Багато окупантів ЗСУ взяли в полон, а деякі складають зброю і здаються самі. Міністр з питань тимчасово окупованих територій Ірина Верещук зазначила, що на сьогодні в Україні налічується 562 російські військовополонені. Про це повідомила прес-служба Генштабу на своїй сторінці у Facebook.

У Генштабі розповіли, скільки в Україні російських військовополонених

Скільки ЗСУ взяли в полон російських солдатів / Фото: Reuters / Scanpix

Ірина Верещук розповіла, що в нашій країні з'явиться Національне інформаційне бюро (НІБ), в якому буде зібрано інформацію про військовополонених і безвісти зниклих бійців з обох боків. Також збиратимуться дані щодо цивільних полонених та заручників.

Зараз в Україні офіційно налічується 562 російські військовополонені, а ще є так званий вантаж-200. Дані про убитих також формуються. На кожного з них надсилають картки до Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Нагадаємо, що на Сумщині наші захисники самі звільнили з полону своїх побратимів, провели так званий місцевий обмін полонених — за одного російського загарбника вони повернули шістьох наших бранців.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що ЗСУ та український народ продовжують давати бій російським окупаційним військам і роблять це українські захисники дуже результативно. Так 18 березня було вражено 12 повітряних цілей ворога – 2 літаки, 3 вертольоти, 3 БПЛА та 4 крилатих ракети.

Читайте також, що з 12 березня сформовано Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими в Україні. Наша сторона працюватиме відповідно до міжнародного гуманітарного права у поводженні з російськими солдатами, яких вдалося затримати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини