Головна Новини Суспільство події У Європі є перші країни, які проти надання Україні гарантій безпеки
commentss НОВИНИ Всі новини

У Європі є перші країни, які проти надання Україні гарантій безпеки

Австрія однією з перших у ЄС заявила, що хоче враховувати її нейтральний статус під час обговорення гарантій для України

29 червня 2023, 16:20 comments2974
Поділіться публікацією:

Австрія, Ірландія, Мальта та Кіпр відкрито виступають проти надання Україні прямих гарантій безпеки. Свою позицію пояснюють тим, що дотримуються нейтрального статусу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив канцлер Австрії Карл Нехаммер, пише "The Guardian".

У Європі є перші країни, які проти надання Україні гарантій безпеки

Канцлер Австрії Карл Нехаммер. Фото: з відкритих джерел

"Для нас, як нейтральних держав, очевидно, що ми не можемо надати такі гарантії безпеки. Австрія, Ірландія, Мальта та Кіпр чітко дали зрозуміти, що вони мають заперечення.Роль нейтральних держав має бути чітко врахована. Ми, безумовно, обговоримо це і знайдемо формулювання, які будуть прийнятними і для нас", — зазначив канцлер.

У матеріалі йдеться, що слова Нехаммера пролунали після слів міністра закордонних справ Данії Ларса Лекке Расмуссена, який виступив проти "зниження планки" ЄС щодо членства України з погляду корупції та демократії. За словами останнього, це може спричинити ризик "імпорту нестабільності".

Зазначимо, на сьогодні лідери Європейського Союзу Франція та Німеччина, поряд із Великобританією та США очолюють зусилля щодо узгодження двосторонніх угод про безпеку, щоб надати Україні довгострокове фінансування, військові постачання, навчання та розвіддані.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Володимир Зеленський у зверненні до українців повідомив про низку телефонних розмов – з лідерами США, Канади, Польщі щодо зміцнення ЗСУ, можливого мінування росіянами Запорізької АЕС, а також внутрішніх заворушень у самій країні-агресорі, де у суботу вагнерівці Пригожина ледь не захопили Москву Також Зеленський зазначив, що у Копенгагені відбулася важлива зустріч політичних радників керівників України, Туреччини, Індії, Японії, Південної Африки та інститутів Євросоюзу. Йшлося про наближення реалізації Формули миру. І наголосив, що на саміті НАТО у Вільнюсі (11-12 липня) задля спільної безпеки в Європі та загалом в Альянсі потрібні позитивні рішення для України. Останнім часом наша країна активно вибудовує систему міжнародних гарантій безпеки. Які важливі кроки вже зроблено? Що ще слід зробити? Як відбитися від атак псевдомиротворців – і досягти справедливого миру з наймогутнішими гарантіями неповторення агресії у майбутньому? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини