Головна Новини Суспільство події У Держекоінспекції підрахували, на яку суму окупанти вже вкрали українську воду
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держекоінспекції підрахували, на яку суму окупанти вже вкрали українську воду

27 лютого окупанти зруйнували тимчасову дамбу, автомобільний міст та головну перегородкову споруду каналу

17 березня 2022, 14:20
Поділіться публікацією:

У Держекоінспекції заявили, що російські окупанти вже вкрали українську воду на суму майже 620 млн. гривень. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба відомства у Facebook.

У Держекоінспекції підрахували, на яку суму окупанти вже вкрали українську воду

Водні ресурси. Фото: з відкритих джерел

За тими цифрами, які є в інспекції, сума збитків за самовільне використання водних ресурсів українського народу становить 32 628 960 гривень на добу.

Внаслідок військової атаки російськими окупантами 24 лютого було взято під повний контроль усі гідротехнічні споруди Північно-Кримського каналу, що регулювали водопостачання води з Каховського водосховища нижнього басейну річки Дніпро до півострова Крим.

На сьогоднішній день відбулася часткова розгерметизація гідроспоруди Північно-Кримського каналу пропускною потужністю 50 м3/сек. І саме звідси окупанти подають воду на окуповану територію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський запевняє, що кожен громадянин України, який під час бойових дій в Україні втратив житло, зможе розраховувати на те, що після війни воно за державний рахунок буде відбудовано. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню розповіли, яка реальність, що обіцяне президентом, стане реальністю і за рахунок чого буде проводиться компенсація.

Також видання "Коментарі" повідомляло – українська армія отримала нові трофеї – російські окупанти втечею рятувалися з поля бою, залишивши військову техніку. Тепер техніка, яку окупанти привезли в Україну, служитиме українському народу, захищаючи український суверенітет та територіальну цілісність.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини