Головна Новини Суспільство події Троє фотожурналістів з України стали лауреатами Пулітцерівської премії
commentss НОВИНИ Всі новини

Троє фотожурналістів з України стали лауреатами Пулітцерівської премії

Українські кореспонденти опинилися серед лауреатів премії Пулітцера. Така нагорода, одна з найпочесніших у США в галузі журналістики, театру та музики

9 травня 2023, 11:25
Поділіться публікацією:

Про це пишуть "Коментарі", з посиланням на сторінку Премії у Twitter.

Троє фотожурналістів з України стали лауреатами Пулітцерівської премії

Премія Пулітцера 2023 . Фото з відкритих джерел

8 травня Колумбійський університет оголосив лауреатів Пулітцерівської премії-2023. За зразкову роботу відзначили і трьох фотожурналістів з України: Мстислава Чернова, Євгена Малолєтки та Василіси Степаненко.  Їх команда, єдина, серед представників міжнародних медіа, котра два тижні документувала злочини Росії під окупацією в Маріуполі.

Фотограф Євген Малолєтка, відеожурналіст Мстислав Чернов та продюсерка Василіса Степаненко фільмували зруйновані багатоповерхівки, пологовий, роботу медиків та жертви серед цивільних.

Як нагадаємо, Пулітцерівську премію заснував угорсько-американський журналіст та видавець газет Джозеф Пулітцер. Він подарував свої заощадження Колумбійському університету після своєї смерті у 1911 році. Насьогодні, розмір премії складає 15 тисяч доларів.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — Коли в Україні очікувати покращення на ринку праці, — НБУ Поступово, українська економіка виходить на довоєнний рівень. Разом з тим, до кінця року, прогнозується і зростання зайнятості й заробітних плат.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, сьогодні в День Європи, символічно завітала до української столиці. Серед основних цілей приїзду: обговорення з керівництвом України ключових напрямків співробітництва, надання фінансової підтримки для відновлення української держави та тема відповідальності росії за скоєні злочини. Під час дискусії, також будуть окреслені шляхи для пришвидшення переговорів з Україною щодо її входження до ЄС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини