Головна Новини Суспільство події До Києва прибула Президентка Єврокомісії: основна мета візиту
commentss НОВИНИ Всі новини

До Києва прибула Президентка Єврокомісії: основна мета візиту

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, сьогодні в День Європи, символічно завітала до української столиці

9 травня 2023, 10:15
Поділіться публікацією:

Про це вона повідомила в Twitter, пишуть "Коментарі".

До Києва прибула Президентка Єврокомісії: основна мета візиту

Урсула фон дер Ляєн. Фото з Twitter

"Добре знову опинитися у Києві. Де цінності, які ми цінуємо, захищаються щодня. Тож це таке доречне місце для святкування Дня Європи. Я вітаю рішення Президента України Володимира Зеленського зробити 9 травня Днем Європи і тут, в Україні", — підкреслила Президентка Єврокомісії.

За інформацією декількох ЗМІ, Урсула фон дер Ляєн не випадково обрала 9 травня для візиту до Києва.

"Моя присутність у Києві сьогодні, 9-го травня, є символічною, але також вона є ознакою дуже важливої та дуже практичної реальності: ЄС працює пліч-о-пліч з Україною у багатьох питаннях.", — сказала Урсула фон дер Ляєн, в присутності журналістів.

Водночас серед основних цілей приїзду: обговорення з керівництвом України ключових напрямків співробітництва, надання фінансової підтримки для відновлення української держави та тема відповідальності росії за скоєні злочини.

Під час дискусії, також будуть окреслені шляхи для пришвидшення переговорів з Україною щодо її входження до ЄС.

"Ми продовжуємо збільшувати тиск на росію. Це один із пунктів, про які я проінформую Президента Зеленського. Фокус (уваги) буде зараз зроблений на жорсткій імплементації санкцій та у вжитті заходів, щоб не допустити їх обминання. Ми рішуче налаштовані закрити існуючі прогалини", — підсумувала Президентка Єврокомісії.

Як нагадаємо, це уже п’ятий візит Урсули фон дер Ляєн до України, за період великої війни. Востаннє, вона приїздила до Києва 2 лютого 2023 року.

Читайте також на сайті "Коментарі", — День Європи замість Дня перемоги: про що говорить такий розворот – як поставляться українці. Можна припустити, що більшість українців підтримають президентську ініціативу, а проти неї буде не більше 13-22%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини