Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Коли в Україні очікувати покращення на ринку праці, - НБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли в Україні очікувати покращення на ринку праці, - НБУ

Поступово, українська економіка виходить на довоєнний рівень. Разом з тим, до кінця року, прогнозується і зростання зайнятості й заробітних плат

9 травня 2023, 10:55
Поділіться публікацією:

Про це повідомляє Національний Банк України, у інфляційному звіті за квітень, пишуть "Коментарі".

Коли в Україні очікувати покращення на ринку праці, - НБУ

Ринок праці. Фото з відкритих джерел

"На прогнозному горизонті зайнятість та зарплати поступово зростатимуть разом з активізацією економічної діяльності. Проте, диспропорції на ринку праці зберігатимуться, тому безробіття залишатиметься вищим за довоєнний рівень, а зростання реальних зарплат буде переважно стриманим, але нерівномірним за секторами та регіонами", — підкреслюють у звіті.

Тож, рівень безробіття в Україні все ще займатиме високий щабель. Як наголошують в НБУ, насьогодні, помітно збільшилась професійна диспропорція в регіонах. Це пов’язано із переселенням  українців до безпечних областей. На початку року зберігалася складна ситуація на ринку праці через перебої з електропостачанням. Водночас, після її стабілізації, кількість резюме та вакансій на пошукових сайтах роботи зросла. Побільшало пропозицій працювати дистанційно.

"Значна кількість ВПО змушена перебратись в регіони, де обмежена пропозиція роботи за їхньою спеціальністю. Це одна з причин того, що серед ВПО як вища частка тих, хто втратив роботу після повномасштабного вторгнення, так і тих, хто досі не має роботи. Однак, навіть серед тих, хто повернувся на попереднє місце проживання, значна частина не може знайти роботу", — зауважують у звіті.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що — Мільйони людей в Україні опинилися за межею бідності: що далі. Через війну 7,1 мільйонів людей в Україні потрапили за межу бідності. А це кожен четвертий українець. Таким чином, щабель української бідності піднявся з  5,5% до 24,2% у 2022 році, що спровокувало скрутне становище для мільйонів громадян України. Якщо у місті умови для життя є більш менш комфортними навіть у період війни, то у селі – дуже відчутно наслідки зубожіння. Неабиякою проблемою там є відсутність ринку праці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини