Головна Новини Суспільство події Мільйони людей в Україні опинилися за межею бідності: що далі
commentss НОВИНИ Всі новини

Мільйони людей в Україні опинилися за межею бідності: що далі

Через війну 7,1 мільйонів людей в Україні потрапили за межу бідності. А це кожен четвертий українець

1 травня 2023, 12:00
Поділіться публікацією:

Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт Світового банку та дані The Guardian.

Мільйони людей в Україні опинилися за межею бідності: що далі

Найбільше, наслідки зубожіння в Україні помітні в селі

Таким чином, щабель української бідності піднявся з  5,5% до 24,2% у 2022 році, що спровокувало скрутне становище для мільйонів громадян України. Якщо у місті умови для життя є більш менш комфортними навіть у період війни, то у селі – дуже відчутно наслідки зубожіння. Неабиякою проблемою там є відсутність ринку праці.

"Враховуючи, що безробіття неофіційно становить 36%, а інфляція досягла 26,6% наприкінці 2022 року, в майбутньому все більше українців можуть опинитися за межею бідності", — сказав регіональний директор установи зі Східної Європи Аруп Банерджі.

За останній рік, як помітили в The Guardian, в Україні здорожчали продукти харчування, ціна палива, оренда житла. А вартість деяких речей піднялася на 50%. Проте, було б ще скрутніше без фінансової підтримки  з боку міжнародних інституцій, зауважила Олена Білан.

"Ми спостерігаємо падіння ВВП на 30% через те, що Україна експортує 80% своїх товарів через порти, до яких у неї більше немає доступу. У нас була інфляція у 26% — знову ж таки, що могло бути й гірше — але зарплати людей також залишилися незмінними, а валюта знецінилася стосовно долара на 20%", — розповіла експертка.

Білан також сказала, що найгостріше у цій ситуації слід виокремити питання працевлаштування людей.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що — відомо про ракетні удари в ніч на 1 травня та постраждалих. Протягом минулої доби окупанти обстріляли територію дев’яти регіонів України, про це пишуть "Коментарі", з посиланням на Military Media Center.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини