Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війна в Україні: що відомо про ракетні удари в ніч на 1 травня та постраждалих
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні: що відомо про ракетні удари в ніч на 1 травня та постраждалих

Протягом минулої доби окупанти обстріляли територію дев’яти регіонів України, про це пишуть «Коментарі», з посиланням на Military Media Center

1 травня 2023, 11:10
Поділіться публікацією:

За даними Ситуаційного центру  Міністерства оборони України, росіяни застосовували різні види озброєння: 

Війна в Україні: що відомо про ракетні удари в ніч на 1 травня та постраждалих

Цієї ночі по Україні ворог випустив 18 крилатих ракет

"Міномети, танки, артилерію, гранатомети, РСЗВ, ЗРК, ОТРК, БПЛА, тактичну та стратегічну авіацію; здійснено обстріли 119 населених пунктів, підтверджено ураження 179 об’єктів інфраструктури", — зазначають там. 

Серед цивільних є поранені та загиблі, кількість жертв уточнюється.

Загалом, в ніч на 1 травня по Україні було випущено 18 крилатих ракет. ППО вдалося знищити 15 із них, написав Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. 

"Близько 02:30 ночі російські окупанти атакували Україну із літаків стратегічної авіації – дев’яти Ту-95 з району Оленєгорськ (Мурманська обл.) та двох Ту-160 із району Каспійського моря", — зауважив Головнокомандувач ЗСУ. 

Внаслідок влучань цієї ночі на Дніпропетровщині, попередньо, у Павлоградському районі, постраждали 34 людини, серед них -діти. 

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Сергій Лисак. 

"З них — п'ятеро дітей. Наймолодшій дівчинці — лише 8 років", — зауважили в ОВА.

Пошкоджень зазнали і підприємства, житлові будинки та заклади освіти.

"Ворог атакував ракетами. 7 з них військові повітряного командування "Схід" збили. Але є і влучання. У Павлограді пошкоджено промислове підприємство. Там сталася пожежа, яку рятувальники вже приборкали. В житловому районі понівечено 19 багатоповерхівок, 25 приватних будинків, 6 закладів шкільної та дошкільної освіти, 5 магазинів. Є руйнування й у громадах району. У Вербківській – побиті майже 40 житлових будинків, у Юр’ївській – 2. У Межиріцькій – пошкоджено школу", — резюмував він. 

Не спали цієї ночі і жителі Київщини. По ній,  загарбники  комплексно випустили крилаті ракети та дрони. Усього, небезпека там тривала близько трьох годин. Про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

"Цієї ночі ворог здійснив чергову масовану повітряну атаку України. Другу поспіль за останні 3 дні. За попередньою інформацією обстріл ракетами був здійснений з літаків стратегічної авіації (типу Ту95мс)", — написав начальник КМВА .

Попередньо, всі повітряні цілі у столиці вдалося знищити. Минулося без жертв та руйнувань.

Як писали "Коментарі", в Україні розробляють наземні "дрони-камікадзе": як їх застосовуватимуть на практиці. Для протидії російському агресору в Україні почали виготовляти ударні дрони, їх уже протестували. Ймовірна назва курсуючої боєголовки RATEL.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

1 травня 2023, 10:22

Путін тримав ті ракети на випадок: а раптом Зе-Ассад і справді почне розпіареній контрбліцкриг та щоб було чим гатити по наступаючих. Але той запевнив - гроші і так Пінокіо дали - запускай по цивільних. Нам треба тримати країну у пригніченому стані. Моральним садистам треба кожні 3 години повідомляти: знов заросла кількість жертв обстрілу. Ще і з гарними великими світлинами безальтернативних мерів міст, щоб засліплений виборець їх не забував.


Новини