Головна Новини Суспільство події Темпи прискорюються: скільки вже військовозобов'язаних оновили дані через "Резерв+"
commentss НОВИНИ Всі новини

Темпи прискорюються: скільки вже військовозобов'язаних оновили дані через "Резерв+"

У Міноборони стверджують, що вже понад мільйон військовозобов'язаних оновили дані онлайн через "Резерв+"

24 травня 2024, 16:54 comments2488
Поділіться публікацією:

Понад мільйон військовозобов'язаних українців оновили дані онлайн через мобільний додаток "Резерв+". ТЦК знадобилося б на це близько року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Темпи прискорюються: скільки вже військовозобов'язаних оновили дані через "Резерв+"

Застосунок "Резерв+". Фото: з відкритих джерел

У відомстві також назвали кількість військовозобов'язаних, які оновили персональні дані через ЦПАУ та у ТЦК: ЦНАП – 40 865 українців; ТЦК – 21 735 громадян.

"На обробку мільйона звернень територіальні центри комплектування витратили близько року", — заявила заступник міністра оборони Катерина Чорногоренко.

Мобільний додаток "Резерв+" доступний у 176 країнах. Крім України, найчастіше додатком користуються у Польщі, Німеччині, Канаді, США та Чехії.

У Міноборони зазначають, що незабаром у додатку "Резерв+" з'явиться військово-обліковий документ, який матиме таку саму юридичну силу, як і паперовий.                                                                   

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні набув чинності закон про мобілізацію, який зобов'язує всіх військовозобов'язаних від 18 до 60 років протягом двох місяців оновити свої військово-облікові дані. Серед спірних моментів – ситуація з "бронюванням", з електронним кабінетом (Резерв+) для військовозобов'язаних, призовників та резервістів, з іншими моментами, включаючи посилення покарання для ухилянтів. Експерти продовжують аналізувати для порталу "Коментарі" ситуацію з мобілізацією та навколо неї.

Також видання "Коментарі" повідомляло – закон про мобілізацію набув чинності: до чого це призведе, що потрібно доопрацювати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини