Головна Новини Суспільство події Телефонні таємниці: що приховує підозрюваний у вбивстві Фаріон
commentss НОВИНИ Всі новини

Телефонні таємниці: що приховує підозрюваний у вбивстві Фаріон

Слідство у справі вбивства Ірини Фаріон: суд дозволив доступ до телефонних даних підозрюваного

12 серпня 2024, 14:01 comments1859
Поділіться публікацією:

Суд дав дозвіл на перегляд телефонних записів у справі вбивства відомої мовознавиці Ірини Фаріон. Відповідне рішення 8 серпня ухвалив слідчий суддя Галицького районного суду Львова, відкривши шлях для аналізу телефонних даних В’ячеслава Зінченка, підозрюваного у цьому резонансному злочині.

Телефонні таємниці: що приховує підозрюваний у вбивстві Фаріон

Вбивство Фаріон: слідство отримає доступ до телефонних дзвінків підозрюваного

Рішення суду дає змогу правоохоронцям отримати доступ до вхідних та вихідних дзвінків, а також SMS і MMS, здійснених Зінченком протягом останніх півтора року.

Слідчий, який веде цю справу, звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до даних мобільного оператора, що є охоронюваною законом таємницею. Підставою для такого запиту стала необхідність встановлення обставин злочину та виявлення можливих спільників чи свідків.

Подробиці клопотання та рішення суду

Зінченко, який зараз перебуває під слідством, міг здійснювати важливі телефонні розмови та обмінюватись повідомленнями, що можуть містити ключові докази у справі про вбивство Ірини Фаріон. Дані про дзвінки та повідомлення з 1 січня 2023 року по 26 липня 2024 року мають бути проаналізовані на предмет виявлення зв'язків підозрюваного з іншими особами.

Слідчі вважають, що телефонні записи можуть розкрити нові обставини, пов'язані з плануванням чи виконанням злочину, а також допомогти визначити, чи контактував Зінченко з іншими особами, які могли бути причетні до вбивства чи знали про нього.

Раніше “Коментарі” писали, що в апеляційному суді Львова було розглянуто скаргу на рішення суду у справі про вбивство Ірини Фаріон. Головний підозрюваний, В'ячеслав Зінченко, отримав сувору заборону від свого адвоката на спілкування з пресою у зв'язку з розслідуванням. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — Львівський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід для В'ячеслава Зінченка, підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. Під час судового засідання, яке проходило онлайн, з'явилися батьки В'ячеслава , які дали емоційні коментарі на адресу звинувачення. Вони заперечують звинувачення та стверджують, що проти їхнього сина немає жодних конкретних доказів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини