Головна Новини Суспільство події Священик УПЦ МП допомагав ухилистам тікати з країни: подробиці від СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Священик УПЦ МП допомагав ухилистам тікати з країни: подробиці від СБУ

Збори уклоністів відбувалися прямо в монастирі

31 березня 2023, 16:50
Поділіться публікацією:

Правоохоронці заблокували ще один канал незаконного виїзду громадян призовного віку за кордон на Буковині. Підозру у незаконному переправленні ухилістів отримав священнослужитель Української православної церкви (Московського патріархату).

Священик УПЦ МП допомагав ухилистам тікати з країни: подробиці від СБУ

СБУ. Фото: з відкритих джерел

За інформацією СБУ, встановлено, що помічник настоятеля Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської єпархії пропонував військовозобов'язаним свою допомогу у нелегальній переправці за кордон поза контрольно-пропускними пунктами.

"Задокументовано, що у вересні минулого року він пообіцяв трьом місцевим жителям організувати "безперешкодний" виїзд до Румунії. При цьому спільники фігуранта нібито мали забезпечити клієнтів документами для вільного пересування на території ЄС. "Пунктом збору" ухилістів було визначено територію монастиря. їх мали вивезти за кордон", – поінформували в СБУ.

Зазначається, що документів для ухилістів ніхто не готував, їх просто доставили до прикордонного району та показали, яким чином можуть перейти до сусідньої країни.

Наразі клірику повідомили про підозру. Правоохоронці зайняті збиранням усіх фактів злочину.

"Щодо його спільника справа вже розглядається в суді. Продовжується розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності", – розповіли у спецслужбі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому від повістки, виданої в іншій області, можна сміливо відмовитись: відповідь адвоката .

Також видання "Коментарі" повідомляло – до Мінцифри розповіли, чи надсилатимуть повістки через "Дію".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини