Головна Новини Суспільство події Світ дізнається правду про походження COVID: США можуть розсекретити важливу інформацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Світ дізнається правду про походження COVID: США можуть розсекретити важливу інформацію

У США Палата представників схвалила розсекречення інформації про походження COVID

11 березня 2023, 12:45 comments3333
Поділіться публікацією:

Палата представників США одноголосним рішенням проголосувала за вимогу розсекретити інформацію про можливі зв'язки між Уханьським інститутом вірусології у Китаї та пандемією COVID-19. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "CNBC".

Світ дізнається правду про походження COVID: США можуть розсекретити важливу інформацію

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

Схвалений законопроект був відправлений до Білого дому до американського президента Джо Байдена на підпис, або накладання вето.

Перед цим у березні Сенат одноголосно проголосував за те, щоб вимагати від директора національної розвідки Авріла Хейнса розсекретити таку інформацію.

Ці спроби Конгресу з розсекречення розвідданих про походження коронавірусу були зроблені після виведення міністерства енергетики з "низьким ступенем достовірності" про те, що вірус, швидше за все, вийшов з лабораторії в китайському Ухані внаслідок нещасного випадку у 2019 році.

Міненергетики США є одним із 18 агентств, що входять до складу розвідувальної спільноти Штатів.

Раніше повідомлялося, що нещодавно директор ФБР Крістофер Рей заявив журналістам, що бюро також дійшло висновку, що пандемія, ймовірно, почалася з інциденту в лабораторії, яка "контролюється китайським урядом".

Він також поділився підозрою, що влада КНР "робить усе можливе, щоб спробувати перешкодити та заплутати роботу тут".

Нагадаємо, що у 2021 році президент США Байден наказав розвідувальній спільноті надати оновлений аналіз того, як виникла пандемія.

Читайте також на порталі "Коментарі" — безславна історія ПВК "Вагнера" скоро закінчиться: у ЗСУ зробили тривожну для росіян заяву.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у США назвали головну мету ракетного удару РФ по Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини