Головна Новини Суспільство події Суд зменшив розмір застави для ексголови Верховного Суду
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд зменшив розмір застави для ексголови Верховного Суду

На засіданні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду було змінено суму застави для Всеволода Князєва

1 червня 2023, 12:32
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Антикорупційний суд змінив рішення щодо розміру застави для колишнього голови Верховного Суду Всеволода Князєва, якого підозрюють в отриманні хабаря. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Українська правда".

Суд зменшив розмір застави для ексголови Верховного Суду

Всеволод Князєв. Фото з відкритих джерел

Захист підозрюваного у хабарництві Всеволода Князєва просив відпустити його під домашній арешт.  Однак прокурори не погодились прийняти таке рішення для ексголови Верховного Суду, пояснюючи, що  підозрюваний зможе впливати на слідство або переховуватись.

На засіданні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду захист просив зменшити суму застави, яка складала 107,3 млн гривень. Адвокати пояснювали, що колишній голова Верховного Суду не може сплатити таку суму, адже вона дорівнює сумі зарплат Князева за 35 років. Прокурор на такі аргументи відреагував і вказав, що за даними слідства Всеволод Князєв має "запас" грошей.

Однак у кінцевому випадку Антикорупційний суд зменшив розмір застави для ексголови Верховного Суду зі 107,3 до 75 мільйонів гривень.

Нагадаймо, що 15 травня НАБУ затримали, на той час ще голову Верховного Суду Всеволода Князєва. Слідство стверджує, що це сталось під час спроби Князевим отримати хабар на суму 2,7 млн гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що слідчий суддя ВАКС ухвалив рішення взяти під варту керівника Верховного Суду Всеволода Князева.

Також "Коментарі" писали, що соціологічна компанія Active Group з'ясувала думки українців щодо затримання голови Верховного Суду Всеволода Князєва: боротьба з корупцією чи "показуха".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини