Головна Новини Суспільство Кримінал Ексголову Верховного Суду Князєва взяли під варту: чому ухвалили таке рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Ексголову Верховного Суду Князєва взяли під варту: чому ухвалили таке рішення

Слідчий суддя ВАКС ухвалив рішення взяти під варту керівника Верховного Суду Всеволода Князева.

19 травня 2023, 17:07
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Слідчий суддя ВАКС Олег Федоров ухвалив рішення взяти під варту із альтернативною заставою в 107 млн грн колишнього керівника Верховного Суду Всеволода Князева. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на неурядову організацію "Центр Протидії Корупції".

Ексголову Верховного Суду Князєва взяли під варту: чому ухвалили таке рішення

Екскерівник Верховного Суду Всеволода Князева. Фото з відкритих джерел

Під час засідання Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) навели кілька аргументів, які переконали слідчого суддю ВАКС Олега Федорова взяти під варту Всеволода Князева.

Прокурори повідомили, що Князєв нібито намагався "закрити деякі" питання з іншими суддями Верховного Суду та змусити їх ухвалити рішення на користь олігарха Жеваго. Таким чином Князєв може бути не останнім підозрюваним у цій резонансній справі щодо хабарництва.

Слідство стверджує, що колишній керівник Верховного Суду Всеволод Князєв можливо наказав своїй довіреній особі розділити хабар на кілька частин з різною сумою: десять пакетів по 100 тис. доларів, два пакети по 150 тис. доларів і один пакет з сумою у 50 тис. доларів. Решта, 450 тис. мала бути на зберіганні. Прокурор додав, що під час обшуків не було знайдено один млн мічених купюр, тому існує ризик, що Князєв під час перебування на волі зможе їх знищити.

Саме такі аргументи переконали суддю ВАКС прийняти рішення взяти під варту Всеволода Князева. Цікаво, що в прослушці є така фраза Князєва:

"Ну блин, ты общаешься с руководителем судебной власти. Все тебя считают своим человеком. Ты можешь решить любой вопрос".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишнього президента Франції засудили за корупцію.

Також "Коментарі" писали  про те, чому справа голови Верховного суду Князєва може закінчитися "пшиком".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини