Головна Новини Суспільство події Степанов пояснив, чому під час локдауну дозволено торгувати алкоголем
commentss НОВИНИ Всі новини

Степанов пояснив, чому під час локдауну дозволено торгувати алкоголем

Під час дії локдауну в супермаркетах і магазинах забороняється продаж частини товарів, але на алкоголь це не поширюється

12 січня 2021, 21:58
Поділіться публікацією:








Нещодавно "Коментарі" писали про те, як соцмережі відреагували на карантинні обмеження в торгівлі. Незважаючи на це, в період січневого локдауну дозволено продавати алкогольні напої. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, з чим це пов'язано. Про це пише НВ.

Степанов пояснив, чому під час локдауну дозволено торгувати алкоголем

Чому під час локдауну дозволено торгувати алкоголем. Фото: pravda

За його словами, алкоголь є харчовим продуктом, тому він не потрапив в список заборонених до продажу. Коли карантинні заходи тільки розроблялися, то з самого початку не було поділу товарів на ті, які можна і не можна купити.

"Якщо ми говоримо, що у нас продаються в магазинах виключно харчові продукти, а також те, що нам необхідно щодня може бути — засоби гігієни, побутова хімія або медичні вироби та лікарські засоби, то ми говоримо виключно про цю номенклатуру, про цю групу товару", — пояснив Степанов.

Також міністр охорони здоров'я заявив, що ті товари, які зараз заклеєні в супермаркетах сигнальною стрічкою, люди можуть купити через інтернет. В іншому випадку, їм варто було подумати про це заздалегідь і купити необхідні товари до 8 січня.

Додамо, що до 24 січня в Україні буде режим посиленого карантину.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в Києві вирішили послабити карантин. У столиці в період січневого локдауна працюють катки та атракціони. Згідно з даними моніторингу, майже всі карантинні заходи дотримуються, а порушники є і є, то їх дуже мало.
Заступник міського голови Києва Володимир Бондаренко в ефірі каналу "Україна 24" розповів, що рішення про те, що катки та атракціони можуть працювати, було прийнято Держспоживслужбою. Повідомляється, що такі види дозвілля мінімізують ризик зараження коронавірусною інфекцією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергей

12 січня 2021, 23:12

То есть это очкастое чмо носки продавать запрещает, а водку можно! Ведь водкой запастись нельзя!)))

Сергей

12 січня 2021, 23:10

Это и так ясно))) Алкоголь- это вырождения человеческого скота, а это приоритетная задача правительства украдины!)))


Новини