Головна Новини Суспільство події Сталося те, що попереджали: Росія повністю перекрила газ Німеччині
commentss НОВИНИ Всі новини

Сталося те, що попереджали: Росія повністю перекрила газ Німеччині

У Німеччині побоюються, що після планового ремонту газопроводу Росія не відновить його роботу. Наступні дні стануть для ФРН своєрідною репетицією життя без російського газу

11 липня 2022, 11:15 comments2116
Поділіться публікацією:

Раніше ніхто не міг подумати, що Німеччину так стурбує щорічний плановий ремонт одного з елементів газової інфраструктури "Північного потоку". За офіційною інформацією, Росія припиняє постачання газу до Німеччини з 11 по 21 липня у зв'язку з профілактичними роботами, які проводяться щороку, але, враховуючи сьогоднішню політичну ситуацію між країнами через війну в Україні, є всі підстави вважати, що постачання газу можуть не відновитись після ремонтних робіт. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "DW".

Сталося те, що попереджали: Росія повністю перекрила газ Німеччині

Путін та Шольц. Фото: із відкритих джерел

Видання зазначає, що офіційний Берлін не приховує того, що Росія може не відновити постачання газу "Північним потоком" після 21 липня. Він припускає таке. Але, з іншого боку, Кремль може захотіти позбавляти себе джерела валютних доходів. Німеччина була і залишається головним покупцем російських енергоресурсів. Щоправда, є й інший бік медалі – задля досягнення своїх цілей в Україні Путін може піти навіть на такий радикальний крок, домагаючись того, щоб Німеччина опинилася у найважчій економічній, а потім і політично нестабільній ситуації.

Також "DW" зазначає, що через зупинку постачання газу через "Північний потік" простежується ще одна мета – Москва хоче змусити Німеччину, а потім і Євросоюз до того, щоб Захід погодився на експлуатацію іншого російського газопроводу на Балтиці "Північний потік-2".

Читайте також на порталі "Коментарі" — міністр оборони Олексій Резніков підтвердив інформацію про те, що Зеленський наказав звільнити південь України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у британській розвідці назвали головну проблему російської армії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини