Головна Новини Суспільство події Стало відомо, чи будуть забороняти продаж повсякденних товарів з 8 січня в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чи будуть забороняти продаж повсякденних товарів з 8 січня в Україні

Уряд встановив перелік товарів виходячи з того, що карантинні обмеження будуть діяти на території України тільки 16 днів

5 січня 2021, 11:10 comments1214
Поділіться публікацією:

Голова міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов повідомив, що інформація про заборону продажу повсякденних товарів на час посилення карантину, з 8 по 24 січня, є недостовірною. Про це очільник МОЗ повідомив під час брифінгу.

Стало відомо, чи будуть забороняти продаж повсякденних товарів з 8 січня в Україні

Заборона на продаж повсякденних товарів з 8 січня - фото з відкритих джерел

Максим Степанов також оголосив перелік товарів, які буде дозволено продавати в період посиленого карантину, згідно з рішенням Кабінету міністрів.

"Чим дозволено буде торгувати в період з 8 по 25 січня — це торгівля продуктами харчування, на торгових площах, де не менше 60% площі призначена для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв'язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням та засобами захисту рослин", — заявив на брифінгу міністр.

Він також зазначив, що провадження торговельної діяльності іншими групами товарів буде відбуватися тільки за допомогою адресної доставки замовлень.

Чиновник також прокоментував інформацію стосовно продажу побутової хімії, заявивши, що Кабінет міністрів України ще прийме певні уточнення. За словами міністра, це відбудеться на засіданні 5 січня.

Як стверджує глава МОЗ, уряд становило перелік товарів виходячи з того, що карантинні обмеження будуть діяти на території України тільки 16 днів. За словами Степанова, за цей час можна буде призупинити поширення коронавірусного захворювання, і тоді в країні не доведеться вводити локдаун. Він також заявив, що цей час потрібно для того, щоб подолати "пікове зростання захворюваності на грип".

Нагадаємо, що вчора в засобах масової інформації, які посилалися на повідомлення Американської торгової палати в Україні, була оприлюднена інформація стосовно заборони продажу деяких засобів щоденного вжитку в період посилених карантинних заходів.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що міністр охорони здоров'я пояснив, чому локдаун не скасують.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини