Головна Новини Суспільство події США зв'язалися з Індією після зустрічі Моді з Путіним: про що була розмова
commentss НОВИНИ Всі новини

США зв'язалися з Індією після зустрічі Моді з Путіним: про що була розмова

Салліван домовився про співпрацю з Індією після зустрічі Моді з Путіним

13 липня 2024, 15:58 comments4527
Поділіться публікацією:

Офіційний Вашингтон посилив комунікацію та співпрацю з Індією після нещодавнього візиту прем'єр-міністра країни Нарендри Моді до Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Reuters".

США зв'язалися з Індією після зустрічі Моді з Путіним: про що була розмова

США. Фото: із відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що у п'ятницю, 12 липня, радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван провів телефонну розмову зі своїм колегою — радником з Національної безпеки Індії Аджитом Довалом.

Під час розмови сторони обговорили широке коло питань двостороннього, регіонального та міжнародного значення.

Зокрема, у своїй розмові радники "домовилися тісно співпрацювати для подальшого просування індо-американських відносин, побудованих на спільних цінностях, а також спільних стратегічних інтересах та безпекових інтересів".

Крім того, Салліван та Довал підтвердили необхідність колективної роботи над вирішенням глобальних викликів миру та безпеки.

Зазначимо, за час повномасштабного вторгнення Росії в Україну Індія стала одним із головних імпортерів дешевої російської нафти. Незважаючи на заклики США, Нью-Делі продовжив зміцнювати партнерські відносини з Москвою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Індія виводить Росію з ізоляції: що заявив Моді в Москві і як відреагувала Україна.

Також видання "Коментарі" повідомляло – після розмов із США в Індії відповіли, чи планують відмовлятися від нафти РФ.

Раніше "Коментарі" інформували – чому Росія більше не в ізоляції: з чим прорахувався Захід. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини