Головна Новини Суспільство події США включилися в переговори: як Вашингтон намагається розширити експорт зерна з України
commentss НОВИНИ Всі новини

США включилися в переговори: як Вашингтон намагається розширити експорт зерна з України

За інформацією WSJ, США ведуть переговори, щоби розширити альтернативні шляхи експорту зерна з України

16 серпня 2023, 11:35
Поділіться публікацією:

Поки що тиск на Росію не спрацьовує і в Москві, як і раніше, не мають наміру повертатися до зернової угоди. Тому США шукають альтернативних шляхів для експорту зерна з України. Найактивніше з цього питання Вашингтон співпрацює з Анкарою. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Wall Street Journal.

США включилися в переговори: як Вашингтон намагається розширити експорт зерна з України

Експорт українського зерна. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що США проводять постійні переговори з Туреччиною, Україною, низкою інших країн, щоб збільшити експорт українського зерна. Відповідно до домовленостей, які вже є, до жовтня Україна налагодить експорт 4 млн тонн зерна на місяць по Дунаю. Більшість агропродукції прямуватиме до румунських портів, а вже звідти – до інших пунктів призначення.

У Вашингтоні покладають великі надії на порти Дунаю. Саме тому, як варіант, навіть допускають військовий супровід судів. При цьому США зберігають у суворому секреті інформацію про інші варіанти експорту українського зерна, як і те, які країни задіяні в переговорах, крім Туреччини та України.

ЗМІ зазначає, що Київ та його союзники готуються до сценарію, за яким Росія не повернеться до "зернової угоди". Паралельно Туреччина намагається задіяти всі свої важелі впливу, щоб Росія повернулася до угоди.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорить тероризм РФ у Чорному морі — що можуть змінити переговори Реджепа Ердогана та Володимира Путіна. Експерти детально проаналізували ситуацію в інтерв'ю ексклюзивному нашому виданню.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чи можливий морський зерновий коридор без РФ — про що говорить заява Офісу президента.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини