Головна Новини Суспільство події Союзник Росії заявив про своє прагнення максимально зблизитися з ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Союзник Росії заявив про своє прагнення максимально зблизитися з ЄС

Вірменія готова змінити зовнішньополітичний курс заради зближення з ЄС

12 грудня 2023, 11:05
Поділіться публікацією:

Вірменія, яка є союзником Росії з ОДКБ, підтримує переговори Молдови та України з Євросоюзом щодо членства. Це питання вітається не лише урядом країни, а й вірменським народом, який також має європейські прагнення. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив глава МЗС Вірменії Арарат Мірзоян, повідомляє "1lurer".

Союзник Росії заявив про своє прагнення максимально зблизитися з ЄС

Глава МЗС Вірменії Арарат Мірзоян. Фото: із відкритих джерел

Міністр закордонних справ Вірменії взяв участь у міністерській зустрічі Східного партнерства у Брюсселі, зробивши низку заяв, спрямованих на висвітлення бажання країни до проєвропейського становлення.

"Наш уряд вітає рішення Європейської комісії запропонувати Європейській Раді розпочати переговори про приєднання Молдови та України та надати Грузії статусу кандидата. Це рішення вітає не тільки уряд Вірменії, але і її народ, який також має європейські прагнення", — заявив міністр.

За словами Мірзояна, процес демократизації та впровадження амбітної програми реформ у Вірменії "не зупинялися ні на мить".

"Останнім проявом нашої рішучості стала ратифікація Римського статуту у Вірменії. Приєднавшись до Міжнародного суду ООН, Вірменія сприяла зміцненню міжнародної правової системи, водночас підтверджуючи суверенне право приймати рішення, виходячи із власних національних інтересів", — наголосив глава МЗС Вірменії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи готова Вірменія вийти з ОДКБ: прем'єр Пашинян дав пряму відповідь.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому РФ розхитує ситуацію у Вірменії – як це може вплинути на війну в Україні. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини