Головна Новини Суспільство події Смартфон за вакцинацію: ЗМІ розповіли, якими можуть бути пристрої для людей 60+
commentss НОВИНИ Всі новини

Смартфон за вакцинацію: ЗМІ розповіли, якими можуть бути пристрої для людей 60+

Серед характеристик – стандарт високошвидкісного зв'язку LTE

10 лютого 2022, 15:45
Поділіться публікацією:

Глава держави Володимир Зеленський анонсував видачу безкоштовних і сучасних смартфонів українцям старше 60 років, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. За даними журналістів "Української правди", девайси будуть оснащені передньою камерою та LTE.

Смартфон за вакцинацію: ЗМІ розповіли, якими можуть бути пристрої для людей 60+

Смартфон за вакцинацію - фото з відкритих джерел

У виданні зазначають, що камера на смартфонах, які планують видавати вакцинованим українським пенсіонерам, може мати дозвіл 8 мегапікселів. Це потрібно, щоб смартфон міг робити ідентифікацію за обличчям. Така функція стане у нагоді, наприклад, для оформлення цифрового підпису у "Дії".

Крім того, пристрої можуть бути оснащені модулем NFC, за допомогою якого можна безконтактно розплатитись за товар або послугу. Це принцип роботи віртуальних карток для виплат 1000 гривень за вакцинацію за програмою "єПідтримка".

Також серед характеристик журналісти виокремлюють стандарт високошвидкісного зв'язку LTE.

Зазначимо, що ініціатива президента щодо видачі вакцинованим громадянам старше 60 років смартфонів викликала чимало обговорень. Багато українців із позитивом поставилися до ідеї та порахували її повагою до старших людей. При цьому деякі громадяни зауважили, що кошти, які влада планує виділити на надання пристроїв, можна було б витратити на збільшення пенсій або інших соцвиплат.

В експертних колах до ініціативи поставилися зі скептицизмом. Багато фахівців вважають, що смартфони для пенсіонерів потрібно розглядати як спробу покращення своїх електоральних перспектив і як спробу утримати рейтинг, який стрімко скорочується.

Раніше на порталі "Коментарі" — Які налаштування не варто змінювати, щоб не зашкодити смартфону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини