Головна Новини Суспільство події Скільки українців евакуювали з Сектора Ґази
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців евакуювали з Сектора Ґази

МЗС України евакуювало з гарячої точки громадян трьох країн

26 травня 2021, 18:01
Поділіться публікацією:

Вітчизняне МЗС евакуювало з Сектора Ґази 109 громадян України, чотирьох громадян Болгарії та 13 жителів Молдови. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Скільки українців евакуювали з Сектора Ґази

Сектор Ґази - фото з відкритих джерел

За його інформацією, на цей час всі евакуйовані знаходяться в Каїрі й очікують репатріації.

"Успішно евакуювали 109 громадян України, 13 громадян Молдови та 4 громадян Болгарії. Вони вже в безпеці в Каїрі й незабаром вилетять до Києва", — написав Кулеба у своєму Twitter.

Також міністр повідомив, що через нестабільну ситуацію в регіоні операція переносилася двічі, але завдяки "скаженим" зусиллям української та єгипетської сторони вдалося створити безпечний коридор для вивозу цивільних осіб.

Кулеба підкреслив, що Україна стала однією з перших країн, якій вдалося евакуювати своє населення з Сектора Ґази.

Нагадаємо, що українське міністерство закордонних справ почало розробляти план евакуації наших співвітчизників із Сектора Ґази ще кілька тижнів тому. Тоді в МЗС нарахували понад 120 охочих.

Додамо, що загострення палестино-ізраїльського конфлікту триває. Кандидат політичних наук, викладач Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка Олександр Мішин зазначає, що терористи із Сектора Ґази випустили понад тисячу ракет по ізраїльських містах. Це, за його словами, призводить до зниження ефективності роботи тактичної системи ПРО "Залізний купол" через інтенсивність і масованість ракетних обстрілів.

Також уряд Ізраїлю готовий скасувати економічну допомогу жителям Палестини в разі продовження ракетного обстрілу з території Сектора Ґази.

Крім того, міжнародні авіакомпанії тимчасово призупинили польоти своїх літаків до Ізраїлю у зв'язку з активною ескалацією конфлікту в країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини