Головна Новини Суспільство події Скільки витратили коштів на закупівлю вакцин проти COVID-19: відповідь МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки витратили коштів на закупівлю вакцин проти COVID-19: відповідь МОЗ

Бюджет МОЗ у 2024 році збільшено на 24,4 млрд грн

27 червня 2024, 15:45
Поділіться публікацією:

2024 року в Україні виникли питання щодо того, як витрачаються бюджетні кошти, виділені на закупівлю вакцин проти COVID-19.

Скільки витратили коштів на закупівлю вакцин проти COVID-19: відповідь МОЗ

Скільки МОЗ витратило на закупівлю вакцин проти COVID-19

Журналісти видання "Коментарі" намагалися з'ясувати, скільки і яких вакцин було закуплено державним коштом, але зіткнулися з бюрократичними бар'єрами. МОЗ відмовилося надавати дані, аргументуючи це тим, що "не володіє інформацією" і перенаправило запит до Центру громадського здоров'я, який також не зміг дати відповіді.

Скільки витратили коштів на закупівлю вакцин проти COVID-19: відповідь МОЗ - фото 2

Скільки витратили коштів на закупівлю вакцин проти COVID-19: відповідь МОЗ - фото 3

Скільки витратили коштів на закупівлю вакцин проти COVID-19: відповідь МОЗ - фото 4

Парадокс ситуації полягає в тому, що бюджет МОЗ цього року виріс на 24,4 млрд грн і досяг рекордних 202 млрд грн. Гроші виділяються на різні програми, включаючи реабілітацію, психічне здоров'я, закупівлю обладнання, але скільки саме витрачено на вакцини – залишається загадкою.

Тим часом темпи вакцинації в країні різко впали. Якщо в попередні роки мільйони українців отримували щеплення, то 2024 року їхня кількість ледве перевищує 84 тисячі.

Раніше "Коментарі" надіслали запит до Міністерства охорони здоров'я України на інформацію про зарплату міністра та його заступників. Згідно з отриманою відповіддю стало відомо, які фактичні виплати отримало керівництво МОЗ у 2023 році.

Читайте також на порталі “Коментарі” — За словами Віктора Ляшка, міністра охорони здоров'я України, Україна може зіткнутися із серйозним ризиком спалахів інфекційних захворювань , таких як гепатит та холера, через відключення електроенергії та пов'язані з цим перебої у водопостачанні. На тлі енергетичної кризи, що триває, спровокованої атаками на інфраструктуру, уряд зосереджує зусилля на запобіганні потенційним епідеміям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини