Головна Новини Суспільство події Скільки українських біженців у ЄС хочуть повернутись додому, – опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українських біженців у ЄС хочуть повернутись додому, – опитування

Третина українських біженців у ЄС хочуть назад до України

28 лютого 2023, 15:47
Поділіться публікацією:

Кожен третій український біженець почувається частиною суспільства в країні, що приймає, але стільки ж хотіли б повернутися додому. Про це свідчать дані опитування Агентства ЄС з основних прав (FRA), пише видання "Коментарі", з посиланням на Politico.

Скільки українських біженців у ЄС хочуть повернутись додому, – опитування

Біженці. Фото: із відкритих джерел

"Оскільки війна затягується, нам необхідно вжити ефективних довгострокових заходів, які дозволять вживаючим товариствам і переміщеним особам адаптуватися до потрясінь, викликаних цією війною", — заявив директор FRA Майкл О'Флаерті.

14 685 українських біженців, які проживають у десяти країнах ЄС (Болгарії, Чехії, Естонії, Німеччини, Угорщини, Італії, Польщі, Румунії, Словаччини та Іспанії), відповіли на онлайн-опитування агентства у період з серпня до вересня 2022 року.

Незважаючи на те, що майже половина опитаних заявили, що почуваються пригніченими, 61 відсоток опитаних сказали, що з моменту прибуття до країни, що приймає, вони з оптимізмом дивляться в майбутнє.

Однак лише третина респондентів має оплачувану роботу, 79 відсотків заявили, що стикаються із фінансовими труднощами.

Мова є основною перешкодою отримання роботи. Чверть опитаних заявили, що не володіють мовою країни, де зараз живуть, а 41 відсоток сказали, що володіють, але погано.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому у Путіна з'явилися страхи щодо розпаду РФ – як прискорити перемогу над агресором. Експерти детально розібрали ситуацію в інтерв'ю ексклюзивному нашому виданню.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому йде нагнітання навколо Молдови: що там може статися і як це торкнеться України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини