Головна Новини Суспільство події Скільки українців вважають Сталіна "великим вождем": результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців вважають Сталіна "великим вождем": результати опитування

У КМІС констатували – ставлення до Сталіна в Україні погіршується

9 листопада 2023, 13:15 comments3148
Поділіться публікацією:

В Україні досі є 9% наших співвітчизників, котрі вважають Йосипа Сталіна "великим вождем". Також 4% опитаних громадян ставляться до диктатора позитивно, тоді як у Росії 54% мешканців вважають радянського тирана великим, а 63% росіян захоплюються, поважають чи симпатизують йому. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у прес-релізі КМІС.

Скільки українців вважають Сталіна "великим вождем": результати опитування

Йосип Сталін. Фото з відкритих джерел

Соціологи запропонували українцям погодитися чи ні із твердженням, що "Сталін був великим вождем". У результаті із цим твердженням погодилося лише 9% респондентів в Україні. При цьому 72% тих, з ким вдалося поспілкуватися соціологам, заявили, що не вважають Сталіна великим вождем, а 18% вагаються.

Прогнозовано, що більшість тих, хто все ще вважає тирана великим вождем, проживає на сході – 15,4%. Найменше на заході – 6,2%.

Також соціологи провели історичні паралелі. Якщо 1991 року тих, хто вважав Сталіна великим вождем, було 27%, 2002-го таких було майже 40% українців, то далі відсоток людей з такими поглядами почав поступово падати і в результаті знизився з 39% до 9%.

Читайте також на порталі "Коментарі" — переважна більшість, а саме 70% громадян РФ готові підтримати свого диктатора Володимира Путіна, якщо він вирішить припинити війну проти України. Про це свідчать дані російської аналітичної служби "Левада-Центр".

Також видання "Коментарі" повідомляло – більшість наших співвітчизників вважають, що наразі справи в Україні рухаються у правильному напрямку. Про це свідчать результати опитування КМІС – з травня 2022 року до жовтня 2023 року ця кількість зменшилася з 68% до 60%.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини