Головна Новини Суспільство події Скільки українців вважають, що бути ухилянтом не соромно: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців вважають, що бути ухилянтом не соромно: опитування

Згідно з опитуванням, майже половина українців не готова засуджувати ухилянтів

15 липня 2024, 14:50 comments7682
Поділіться публікацією:

Соціологи з'ясували, що 46% опитаних українців вважають, що не соромно зараз бути ухилянтом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування Центру Разумкова, проведеного з 20 по 28 червня 2024 року на замовлення видання "Дзеркало тижня".

Скільки українців вважають, що бути ухилянтом не соромно: опитування

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

У респондентів запитали, чи соромно зараз, під час повномасштабної війни бути ухилянтом? Зрештою з'ясувалося, що 46% українців вважають, що бути ухилянтом не соромно. І лише 29% дотримуються протилежної думки, 25% — не зуміли визначитися із відповіддю.

Виявилося, що найбільше засуджує ухилянтів 37% людей похилого віку (60). Ця категорія українських громадян вважає, що під час війни бути ухилянтом соромно. А ось 50% наймолодших опитаних (18-29 років) вважають, що ухилятися від мобілізації не соромно. Також, напевно так, вважають і їхні батьки (50-59 років) – 52% людей цього віку можуть зрозуміти ухилянтів.

У ході дослідження опитали думку 2027 респондентів віком від 18 років і теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Аналітики зазначили, що опитували людей, які репрезентують тилову частину України.

"Вивчити думку армії, яка несе на собі весь тягар війни і має право якщо не вирішального, то найбільшого голосу щодо переговорів з Росією, зараз неможливо", — сказано в тексті.

Зазначимо, під час цього ж опитування соціологи з'ясували, що щонайменше 44% українців вважають, що час для переговорів настав, але більшість із них не погоджуються на умови Кремля про те, що Київ вивів свої війська з Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізькій області. Таку вимогу неодноразово повторював російський диктатор Путін, акцентуючи, що за таких умов Москва нібито готова розпочинати мирні переговори з Україною.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи хочуть росіяни продовження "СВО" чи за початок переговорів з Україною: результати опитування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини