Головна Новини Суспільство події Скільки українців вважають НАТО нашим союзником
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців вважають НАТО нашим союзником

7% громадян вважають НАТО ворогом України

30 червня 2021, 19:48
Поділіться публікацією:

48% українців бачать НАТО союзником своєї країни. Про це свідчить соціологічне опитування, проведене Центром Разумкова.

Скільки українців вважають НАТО нашим союзником

Україна і НАТО - фото з відкритих джерел

За даними дослідження, 38% опитаних вважають, що НАТО — ні союзник, ні противник, а 7% — противник.

Так, НАТО, на думку більшості українців, є або оборонним союзом (48%), або миротворчою організацією (17%). Тоді як 22% вважають Альянс агресивним військовим блоком.

Згідно з опитуванням, найбільші відмінності між частками позитивних думок (оборонний союз, миротворча організація) і негативних (агресивний військовий блок) спостерігаються залежно від регіону. На сході і півдні прихильників негативної точки зору (34% і 32% відповідно) менше ніж тих, хто дотримується позитивної думки про характер НАТО як оборонного союзу або миротворчої організації.

Позитивні оцінки характеру Альянсу домінують у всіх вікових категоріях. Зокрема, респонденти у віці 60+ більш схильні вважати НАТО оборонним союзом (44%) і миротворчою організацією (14%) ніж агресивним військовим блоком (27%).

Нагадаємо, що 48% українців хочуть вступу країни до Північноатлантичного Альянсу. 54% населення хоче, щоб наша країна приєдналася до європейського співтовариства. Щодо альтернативного об'єднання під егідою Росії — Митного Союзу, то тільки 20% українців хочуть, щоб держава рухалася в цьому напрямку.

Додамо, що за даними іншого соціологічного опитування, станом на перше півріччя 2021 року 47% опитаних українців більше боїться негативних економічних наслідків, пов'язаних із коронавірусною пандемією, ніж самого вірусу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

30 червня 2021, 19:58

Те кто считает нато союзником это полные дебилы!))) Таких собакам можно скармливать!

ККК

30 червня 2021, 19:57

Ни один украинец не считает нато союзником! Мовно блеющий скот в расчет не берется, эти твари никогда головой думать не умели!


Новини