Головна Новини Суспільство події Скільки українців підтримують введення жорсткого локдауну — результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців підтримують введення жорсткого локдауну — результати опитування

Найбільше підтримують введення локдауну люди, що стежать за новинами про коронавірус

1 квітня 2021, 14:47
Поділіться публікацією:

Третя хвиля коронавірусної хвороби в Україні, як і раніше, набирає обертів. Влада не може визначитися, чи варто вводити жорсткий локдаун на території всієї країни. При цьому говорять про думку населення, яке не влаштує подібне рішення. Однак, судячи з даних останнього соціологічного опитування, жорсткий карантин в Україні підтримує 63% жителів. Про це повідомляє СГ "Рейтинг".

Скільки українців підтримують введення жорсткого локдауну — результати опитування

63% українців підтримують введення локдауну. Фото: Фото: zmist.pl.ua

Найбільша кількість згодних із необхідністю загальнонаціонального локдауну українців — серед тих, хто регулярно цікавиться коронавірусними новинами. Найчастіше це жінки і люди більш солідного віку.

Якщо ж говорити про конкретні цифри, то зі 100% опитаних (2500 осіб із різних регіонів України) ситуацію постійно моніторять 58%. Ще 21% українців читають про ситуацію з COVID-19 час від часу, 12% — повертаються до цієї теми досить рідко. Однак знайшлося і 8% респондентів, яких коронавірус припинив цікавити, тому вони не читають таких новин.

Скільки українців підтримують введення жорсткого локдауну — результати опитування - фото 2

Розмірковуючи про можливість локдауну, 63% опитаних українців згодні на його введення — через критичне зростання кількості хворих. Однак 34% вважають, що подібні жорсткі заходи Україні не потрібні. Ще 3% людей не змогли визначитися з конкретною позицією.

Скільки українців підтримують введення жорсткого локдауну — результати опитування - фото 3

Також варто відзначити, що трохи менша кількість (чим згодних із локдауном в цілому) українців вважає, що коронавірус вдасться встановити завдяки карантину — 61%. Їм заперечує відразу 37% інших респондентів, які не вважають, що подібні обмеження зможуть у цьому допомогти. Зрозуміло, що "залишок" опитаних не знайшли відповіді на запитання.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що, на відміну від України, Франція погодилася щодо "закриття" країни на локдаун. У нашому матеріалі можна дізнатися, які обмеження будуть застосовуватися до європейців.

Також на порталі знайдеться інформація про причини можливого введення жорсткого карантину в Україні, яку озвучував глава МОЗ Максим Степанов. Крім цього журналісти поспілкувалися з експертами, щоб з'ясувати, як слід діяти, якщо локдаун все ж трапиться знову.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

бандерівець

1 квітня 2021, 23:00

піз..ьооож, піз..ьооож, да здраствуєт піз..ьооож.


Новини