Головна Новини Суспільство події Скільки українців підтримують вступ до НАТО: соціологічне дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців підтримують вступ до НАТО: соціологічне дослідження

Українці підтримують вступ до НАТО менше ніж приєднання до ЄС

17 травня 2021, 19:57
Поділіться публікацією:

48% українців бажають долучення країни до Північноатлантичного альянсу. Про це свідчать соціологічні опитування Міжнародного республіканського інституту.

Скільки українців підтримують вступ до НАТО: соціологічне дослідження

Україна та НАТО - фото з відкритих джерел

За їхніми даними, ще 28% громадян не підтримують прагнень майже половини населення щодо вступу в НАТО.

Також в МРІ дослідили думку громадськості з питання членства України в ЄС. Виявилось, що 54% населення хоче аби наша країна приєдналася до європейської співдружності. Стосовно альтернативного об'єднання під егідою Росії — Митного Союзу, то тільки 20% українців мають бажання аби держава рухалась у цьому напрямку.

Регіональний директор Євразійського МРІ Стівен Нікс сказав, що результати опитування говорять про поступове розуміння українцями доцільності успішної та надійної співпраці зі світовими демократіями.

Також нещодавно представник Білого дому держсекретар США Ентоні Блінкен зробив заяву про те, що адміністрація США підтримує вступ України в НАТО. А окрім цього президент Польщі Анджей Дуда і президент України Володимир Зеленський підписали спільну декларацію щодо євроатлантичної перспективи для України.

Нагадаємо, що станом на перше півріччя 2021 року 47% з опитаних українців більше боїться негативних економічних наслідків, пов'язаних із коронавірусною пандемією, ніж самого вірусу.

А також були оприлюднені дані Київського інституту соціології про ставлення українців до вакцинації. Про те, скільки відсотків громадян готові робити щеплення і яка кількість людей не довіряє жодній вакцині, ви можете дізнатися у нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Влад

17 травня 2021, 23:46

100% БРЕХНЯ про вступ у НАТО...!!! 87% українців за вступ до НАТО, а ці скавчащі 13% укляінцов-чухраінцов, це промосковські гниди-сєпари...!!!


Новини