Головна Новини Суспільство події Скільки українців готові відмовитись від Діда Мороза та Снігуроньки
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців готові відмовитись від Діда Мороза та Снігуроньки

Стало відомо, хто приносить подарунки українським дітям: Святий Миколай, Дід Мороз чи Санта Клаус.

2 січня 2024, 15:07
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Близько половини українських дітей на новорічні та різдвяні свята отримують подарунки від Святого Миколая. А кількість дітей, які отримували подарунки від Діда Мороза впала на 20% за останній рік. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на соціологічне дослідження компанії Active Group.

Скільки українців готові відмовитись від Діда Мороза та Снігуроньки

Дід Мороз та Снігуронька. Фото з відкритих джерел

Згідно з результатами опитування Active Group російська агресія загалом негативно вплинула на святкування новорічних свят для 80% українців. 12,4% зазначили, що не зазнали змін, а 3,7% заявили про покращення.

Як показує дослідження подарунки від Святого Миколая отримує 47,9% українських дітей. Такий показник майже не змінився у порівнянні з результатами на кінець 2022 року. А ось ситуація з подарунками від Діда Мороза змінилась. У грудні 2023 року 23,1% українців заявили, що їх дітям приносить подарунки Дід Мороз, тоді як у 2022 році цей показник був 43,3%. Санта Клаус має ще меншу підтримку – 10,7%. Також 36,7% українців зазначили, що під ялинку їхнім дітям приносять подарунки лише живі люди.

Скільки українців готові відмовитись від Діда Мороза та Снігуроньки - фото 2

Компанія Active Group також запитала українців, чи слід відмовитись від таких символів Нового року, як Дід Мороз та Снігуронька. 33,7% заявили про необхідність відмовитись, що на 9% більше ніж у 2022 році. Проти відмови від Діда Мороза виступило 30,5% респондентів, а ще 26,8% невпевнені у необхідності відмови.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Перу Санта-Клаус затримав наркоторговців.

Також "Коментарі" писали про країни, які не святкують Новий Рік разом з більшою частиною світу, а також країни, у яких це свято заборонене.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини