Головна Новини Суспільство події 5 країн, які не святкують Новий рік
commentss НОВИНИ Всі новини

5 країн, які не святкують Новий рік

Країни, які не святкують Новий Рік разом з більшою частиною світу, а також країни, у яких це свято заборонене.

31 грудня 2023, 16:00 comments30754
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Більшість світу відзначає Новий рік з 31 грудня на 1 січня, однак у деяких країнах новорічні дні відбуваються в інший день. Крім того, є країни, де взагалі заборонено святкування Нового року. Портал "Коментарі" підготував список країн, які не святкують Новий рік у традиційному розумінні.

5 країн, які не святкують Новий рік

Які країни не святкують Новий Рік. Фото з відкритих джерел

Іран

В Ірані діє перський календар, згідно з яким новий рік починається не 1 січня, а 21 березня. Це відбувається в день весняного рівнодення, а саме свято отримало назву Навруз, що означає новий день. У березні наступного року в Ірані святкуватимуть 1403 рік, а 1 січня в країні – це звичайний робочий день.

Саудівська Аравія

У Саудівській Аравії Новий рік не просто не святкують 1 січня, це навіть заборонено. Спеціальна поліція перевіряє магазини на наявність новорічних товарів, а також слідкує за спробами святкувати Новий рік на вулицях. Усе через те, що в Саудівській Аравії дотримуються святкувань згідно з релігійними текстами, де немає місця для Нового року в ніч з 31 грудня на 1 січня.

Китай

Новий рік у Китаї зазвичай святкується в період з 21 січня по 21 лютого, що пов’язано з місячними циклами. На це свято китайці запускають феєрверки, влаштовують галасливі фестивалі, після чого збираються на традиційну сімейну вечерю, яку пропустити можна лише за поважної причини. А от 1 січня в Китаї хоч і вважається вихідним, а у магазинах з’являються ялинки та статуетки Санта-Клауса, все ж таки це данина багатонаціональності Китаю, де немає гучних святкувань ні 31 грудня, ні 1 січня.

Індія

В Індії так багато національних свят, що базуються на різноманітних культурах, що просто неможливо зробити єдиний календар. Натомість цю ситуацію вирішують по-іншому: працівники згідно зі своїми віросповіданнями та переконаннями можуть брати відгул на ті свята, які вважають за потрібне святкувати. Таким чином 1 січня не є загальнонаціональним святом в Індії, однак взяти вихідний та знайти компанію для святкування можливо.

Таджикистан

Таджикистан кілька років обговорював ідею заборонити святкування Нового року. У 2013 році влада цієї переважно мусульманської країни ввела заборону на Діда Мороза на екранах телебачення, а у 2015 заборонила святкувати Новий рік та Різдво в школах та університетах, зокрема встановлювати ялинки та дарувати подарунки. Також у Таджикистані діють заборони на феєрверки, хлопавки та інші прояви святкування Нового року у громадських місцях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, яка країна перша зустрічає Новий рік.

Також "Коментарі" писали про Нацполіцію, яка звернулась з повідомленням до українців щодо комендантської години на Новий рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Борис

2 січня 2024, 08:10

Забули про Північну Корею

Елена

1 січня 2024, 19:02

Врать ненадо насчет Китая.сегодня в еароньюз показали с каким размахом Китай встретил Новый год.до утра поясали,и феерверки.Это светская страна.


Новини