Головна Новини Суспільство події Яка країна перша зустрічає Новий рік
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка країна перша зустрічає Новий рік

Кілька країн зустрічають Новий рік на 10 годин раніше ніж Україна.

31 грудня 2023, 08:15 comments5005
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Планета земля розділена на 24 часові пояси, що зумовлює різний час у різних країнах світу. Таким чином деякі країни починаються святкувати Новий рік швидше ніж українці, тоді як інші змушенні його ще чекати кілька годин. Портал "Коментарі" з’ясував, які країни зустрічають новий рік найперші, а які останніми.

Яка країна перша зустрічає Новий рік

Новий рік у теплих регіонах планети. Фото з відкритих джерел

Більшість вважає, що Новий рік першими зустрічає Японія чи Австралія, однак це не так. Найпершими країнами, які зустрічають Новий рік є Тонга, Самоа та Кірибаті. Остання країна почала це робити з 1994 року. Кандидат в президенти Тебуроро Тіто пообіцяв, що у випадку його перемоги на президентських виборах, він змінить часовий пояс, щоб Кірибаті зустрічали Новий рік найпершими. Так і сталось. З того часу Кірибаті зустрічає Новий рік на 10 годин раніше ніж Україна. Після Кірибаті, Самоа та Тонга наступними Новий рік зустрічають Японія, Австралія та решта країн світу.

Останньою країною, яка зустрічає Новий рік — це тихоокеанська острівна держава Ніуе. Різниця часу між Україною становить 12 годин. Що означає, коли українці вже на своїх годинниках бачать 12 годину дня 1 січня, то Ніуе лише починає святкування Нового року. Однак найостаннішими Новий рік зустрічають незаселені острови, які належать США — Гауленд та Бейкер. До них 2024 рік прийде на 14 годин пізніше ніж в Україну.

Зазначимо, що коли українці зустрінуть Новий рік, то більшість країн Європи чекатимуть годину, зокрема Німеччина, Польща, Іспанія, Італія, Франція та інші. А Велика Британія, Португалія та Ірландія почне святкувати на дві години пізніше ніж Україна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Трамп у різдвяному привітанні згадав Україну.

Також "Коментарі" писали про улюблений різдвяний фільм королеви Єлизавети II.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини