Скільки українців готові вакцинуватися від COVID-19: соцопитування

Статистика показує, що українці поки не готові вакцинуватися

Майже половина населення України не бажають проходити вакцинацію проти коронавірусу, коли ліки будуть доступними. Про це повідомляють дані опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Статистика показує, що 42% українських громадян зовсім не готові вакцинуватися. Лише 18% опитаних висловили повну готовність пройти щеплення за наявності потрібних препаратів. Найбільше бажання убезпечити себе від зараження виявляють люди з вікової категорії 51+ років. Таких було 22%.

Молодь із вікової групи 18-35 років у своїй більшості зовсім не готові до вакцинації, таких виявився 51%.

Також соціологи констатували, що більшість українців, які бажають вакцинуватися, хочуть отримати щеплення міжнародно визнаним препаратам, що виготовлені в європейських країнах чи США. Найменше співвітчизники довіряють індійській (6%) та китайській (3%) вакцині. 17% громадян готові вакцинуватися будь-якими ліками.

Загалом станом на березень 2021 року 60% опитаних вважають епідемію коронавірусною загрозливою. Більш небезпечним COVID-19 вважають жінки (33%), ніж чоловіки (18%).

Нагадаємо, що українців, які записалися в чергу на вакцинацію через додаток "Дія", будуть вакцинувати щотижня у вихідні дні.

А вже з 1 липня 2021 року в Україні можуть запустити в дію ковідний сертифікат. Його планують ввести відразу після того, як аналогічні процеси почнуть функціонувати в країнах Європейського Союзу. Детальніше про документ і його переваги читайте в нашому матеріалі.

Також були оприлюднені дані Київського інституту соціології про ставлення українців до вакцинації. Про те, скільки відсотків громадян готові робити щеплення і яка кількість людей не довіряє жодній вакцині, ви можете дізнатися у нашій статті.

До того ж нещодавно стало відомо, що Світовий банк видасть Україні спеціальний кредит на 90 мільйонів доларів для боротьби з коронавірусною хворобою. Куди саме спрямують ці гроші, дізнавайтеся за посиланням.