Головна Новини Суспільство події Скільки українці будуть відпочивати в серпні: календар вихідних
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українці будуть відпочивати в серпні: календар вихідних

У наступному літньому місяці українцям слід чекати 10 офіційних вихідних

19 липня 2021, 13:27 comments1039
Поділіться публікацією:

Останній місяць літа, який для українців ще й запам'ятається святкуванням 30-ої річниці Незалежності України, принесе відразу 10 вихідних днів. Як повідомляє "Дзеркало тижня", найдовший уїк-енд, затверджений владою, триватиме чотири дні.

Скільки українці будуть відпочивати в серпні: календар вихідних

У серпні 2021 року українці будуть відпочивати 10 днів. Фото з відкритих джерел

Особливо розслабитися посеред місяця не вдасться: з 10 вихідних вісім припадають на стандартні суботи та неділі. Останніх, до речі, в серпні буде цілих п'ять — через те, що перше число припадає на неділю. Субот у серпні буде на одну менше — тільки чотири.

День Незалежності, якого у 2021 році багато хто чекає з особливим нетерпінням, можна починати святкувати з суботи, 21 серпня. Все тому, що понеділок, 23 серпня, був оголошений представниками Кабміну офіційним вихідним. Правда, відпрацьовувати його все ж доведеться — в найближчу ж суботу, яка потрапляє на 28 число.

Разом з цим українці зможуть відпочивати з 21 по 24 серпня, сповна насолодившись жаркими днями літа, що минає.

Крім Дня Незалежності, в серпні українці вшанують представників Повітряних сил ЗСУ (1 серпня), аеромобільних військ (2 серпня), будівельників і ветеринарних лікарів (8 серпня). На 12 число, до речі, припадає Міжнародний день молоді, а 15 серпня своє професійне свято відзначають археологи. 19 серпня не забудьте привітати пасічників, 24 — авіаторів, 28 — далекобійників, а 29 — шахтарів.

Скільки українці будуть відпочивати в серпні: календар вихідних - фото 2

Також не слід забувати й про літні церковні свята. У серпні православні християни традиційно відзначать три Спаса: медовий (14 серпня), яблучний (19 серпня) і горіховий (29 серпня). 28 числа, до слова, також поклоняються пам'яті Пресвятої Богородиці Діви Марії, яка, згідно з канонами, усопла в цей день.

Крім цього, за святкуванням Дня Незалежності не забудьте, що 23 серпня відзначається ще одне важливе для української держави свято — День Державного прапора.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що восени в українському календарі з'явиться ще одне свято. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, як вітчизняна влада збирається організувати святкування 30-річчя Незалежності України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини