Головна Новини Суспільство події Скільки доз вакцини Україна може очікувати від данського уряду
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки доз вакцини Україна може очікувати від данського уряду

Назва препарату поки що не відома

11 червня 2021, 20:00
Поділіться публікацією:

Уряд Данії виказав готовність поставити в Україну партію вакцин проти коронавірусу. Про це в ході телефонної розмови з президентом Володимиром Зеленським заявила данська прем'єр-міністр Метте Фредеріксен, повідомляє пресслужба Офісу президента (ОП). 

Скільки доз вакцини Україна може очікувати від данського уряду

Данія - фото з відкритих джерел

Данський політик зазначив, що його країна готова поставити в Україну 500 тисяч доз вакцини проти COVID-19. Проте назва препарату чи компанія-виробник поки залишається не відомою.

"Метте Фредеріксен розповіла президенту, що Данія готова поставити в Україну 500 тисяч доз вакцини проти COVID-19", — йдеться в повідомленні.

Також у повідомленні ОП зазначається, що сторони обговорили практичну взаємодію з підтримки зусиль України на шляху до членства в НАТО і європейської інтеграції. А після бесіди Зеленський підтвердив запрошення підтвердив запрошення прем'єр-міністру Данії відвідати Україну для участі в інавгураційному саміті "Кримської платформи" і заходах із нагоди 30-ї річниці незалежності країни.

Нагадаємо, що уряд Данії вирішив послабити обмежувальні заходи, впроваджені для боротьби з поширенням коронавірусу. З 11 червня бари та ресторани зможуть працювати до опівночі, тоді як раніше там приймали відвідувачів до 23:00. З 15 червня час закриття цих закладів перенесуть на 02:00 ночі. Крім того, з 14 червня скасовується обов'язкове носіння масок, за винятком громадського транспорту. З вересня планується скасувати й це правило.

Додамо, що з 11 березня Данія призупинила вакцинацію від коронавірусу препаратом компанії AstraZeneca. Повідомляється, що таке рішення було прийнято після випадку утворення тромбів після вакцинації у пацієнта.

Водночас Управління охорони здоров'я Данії не стверджує про прямий зв'язок між вакциною й утворенням тромбів. Детальнішу інформацію про це шукайте в нашому матеріалі за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини