Головна Новини Суспільство події Як Данія послабить карантинні обмеження до Євро-2020
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Данія послабить карантинні обмеження до Євро-2020

Країна скасовує обов'язкове носіння масок

10 червня 2021, 17:42
Поділіться публікацією:

Уряд Данії вирішив послабити обмежувальні заходи, впроваджені для боротьби з поширенням коронавірусу. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як Данія послабить карантинні обмеження до Євро-2020

Данія - фото з відкритих джерел

Влада країни стверджує, що пішла на такі міри через те, що взяла пандемію під контроль.

З 11 червня бари та ресторани зможуть працювати до опівночі, тоді як раніше там приймали відвідувачів до 23:00. З 15 червня час закриття цих закладів перенесуть на 02:00 ночі.

Крім того, з 14 червня скасовується обов'язкове носіння масок, за винятком громадського транспорту. З вересня планується скасувати й це правило.

Наступного тижня також дозволять проведення громадських заходів чисельністю до 10 тисяч людей. Для матчів у рамках Євро-2021, які відбудуться в Копенгагені, зроблено виняток — на них вирішено допустити 25 тисяч глядачів. Раніше планувалося, що на стадіон пускатимуть не більше 16 тисяч осіб.

Із жовтня влада Данії планує зняти всі обмеження і скасувати документ, який наразі потрібен для відвідування барів, ресторанів, музеїв і театрів. Спеціальна перепустка містить інформацію про негативний ПЛР-тест на коронавірус у людини, про проходження вакцинації або нещодавно перенесену хворобу.

Нагадаємо, що з 11 березня Данія призупинила вакцинацію від коронавірусу препаратом компанії AstraZeneca. Повідомляється, що таке рішення було прийнято після випадку утворення тромбів після вакцинації у пацієнта.

Водночас Управління охорони здоров'я Данії не стверджує про прямий зв'язок між вакциною й утворенням тромбів. Детальнішу інформацію про це шукайте в нашому матеріалі за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини