Головна Новини Суспільство медицина У Данії припиняють Covid-вакцинацію препаратом від AstraZeneca: причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Данії припиняють Covid-вакцинацію препаратом від AstraZeneca: причина

Також вакцинація препаратом AstraZeneca призупиняється ще в шести країнах Європи

11 березня 2021, 13:26
Поділіться публікацією:

Відсьогодні, з 11 березня, Данія призупиняє вакцинацію від коронавірусу препаратом компанії AstraZeneca. Повідомляється, що таке рішення було прийнято після випадку утворення тромбів після вакцинації у пацієнта. Про це йдеться в заяві Управління охорони здоров'я Данії, передає DW.

У Данії припиняють Covid-вакцинацію препаратом від AstraZeneca: причина

Вакцинація від коронавірусу - фото з відкритих джерел

Уточнюється, що вакцинація AstraZeneca призупиняється у зв'язку з "серйозними випадками утворення тромбів серед вакцинованих людей". Водночас відомство не стверджує про прямий зв'язок між вакциною й утворенням тромбів.

"Ми і Датське агентство з лікарських засобів повинні реагувати на повідомлення про можливі серйозні побічні ефекти, що надходять як з Данії, так і з інших європейських країн", — йдеться в заяві директора Управління охорони здоров'я Данії Сорен Бростром.

Відомо, що в Данії поки зафіксовано один такий випадок. На цей момент проводиться розслідування. Також повідомляється, що ще шість європейських країн припиняють використання вакцини AstraZeneca. Зокрема, Австрія — після летального випадку у вакцинованого від порушень згортання крові.

Зазначимо, в Україні застосовується вакцина, вироблена за ліцензією AstraZeneca. Але на сьогодні про подібні важкі побічні ефекти не повідомлялося.

Нагадаємо, що раніше глава Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що до кінця літа 2021 року в Україні може з'явитися платна вакцинація від коронавірусу Covid-19 в приватних клініках. За словами міністра, на сьогодні МОЗ "зацікавлений, щоб приватна вакцинація почалася якнайшвидше".

Також Максим Степанов заявив, що нові штами коронавірусу Covid-19, "британський" і "південноафриканський", є більш заразними і небезпечними для людського організму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини