Головна Новини Суспільство події Ситуація на лінії розмежування: обстріли та втрати
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація на лінії розмежування: обстріли та втрати

У зоні ООС спостерігається подальше загострення ситуації

22 лютого 2022, 09:30
Поділіться публікацією:

За добу 21 лютого на лінії розмежування та у зоні проведення ООС загинуло двоє військовослужбовців, 12 військових отримали поранення різного ступеню тяжкості та госпіталізовані до лікарні. Ще шість осіб отримали бойові травмування. Про це повідомляють на сторінці ООС у Facebook.

Ситуація на лінії розмежування: обстріли та втрати

Обстріли на Донбасі, фото Facebook

Також протягом 21 лютого бойовики з боку непідконтрольних уряду територій гатили з мінометів, артилерії та протитанкових керованих ракетних комплексів. Українські військові нарахували 84 факти порушення режиму тиші та 64 обстріли з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. Всього бойовики випустили 388 снарядів і 546 мін, було обстріляно 41 населений пункт Луганської та Донецької областей. 

ЗСУ зафіксували проліт ворожого безпілотного літального апарату, що перетнув лінію розмежування.

Станом на 9 ранку 22 лютого російсько-окупаційні війська здійснили три обстріли цивільних пунктів у Богданівці, Гнутовому та Водяному. Поранень і загибелі серед цивільного населення не зафіксовано, інформація оновлюється. Втрат серед військовослужбовців ООС немає.

Як повідомляв портал "Коментарі", в ОРДЛО чоловікам надходять SMS-повідомлення. На окупованих територіях адміністрації псевдореспублік оголосили мобілізацію та забирають до військкоматів навіть неповнолітніх юнаків. 

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова розповіла, що отримала інформацію про те, що почалися облави на українців, які проживають на території ОРДЛО, з метою залучення їх до служби у незаконних збройних формуваннях псевдореспублік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини