Головна Новини Суспільство події В ОРДЛО чоловікам надходять SMS-повідомлення: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОРДЛО чоловікам надходять SMS-повідомлення: що відомо

У псевдореспубліках оголосили мобілізацію населення

20 лютого 2022, 11:10 comments1592
Поділіться публікацією:

Місцевим жителям, які проживають на території Донецька, на мобільні телефони надійшло розсилання повідомлень про мобілізацію. Такі SMS повідомлення отримали чоловіки. У тексті повідомлень йдеться, що начебто будуть розпочаті найближчим часом військові дії та наступ на "республіку", тому їм слід стати "на захист свого дому та батьківщини". Про це пише "Радіо Донбас. Реалії".

В ОРДЛО чоловікам надходять SMS-повідомлення: що відомо

Фото ілюстративне / Pixabay

SMS відправляються ніби від імені військового комісаріату псевдореспублік. Раніше повідомлялося, що на непідконтрольних українському уряду територіях так зване "керівництво" псевдореспубліки "ЛДНР" оголосило масову мобілізацію громадян віком до 55 років. Усім чоловікам вже надіслали паперові повістки із викликом у військкомати. У них зазначено, що чоловіки зобов'язані з'явитися до збірних пунктів "республік", оскільки планується наступ на території, де вони проживають.

Також відомо, що з 18 лютого з території ОРДЛО почали евакуювати жінок, дітей і пенсіонерів до Росії. За даними української розвідки, в ОРДЛО планують підривати всі цивільні об'єкти на території псевдореспублік. А згідно з "указами" та "розпорядженнями" ватажків угруповань бойовиків "ЛДНР" чоловікам віком від 18 до 55 років заборонили залишати територію ОРДЛО.

Жителі тимчасово окупованих територій отримують смс-повідомлення з текстом, де вказується, що їхні телефонні розмови записуватимуться, а дії в соцмережах фіксуватимуться, зокрема, приватні повідомлення в месенджері Facebook

Як повідомляв портал "Коментарі", західні політики висловилися про можливі плани Кремля та потенційну загрозу для інших європейських країн від Росії. Міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс каже, якщо Путін розв'яже війну з українцями, то він не зупиниться на цьому. Під загрозою будуть інші країни Європи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини