Головна Новини Суспільство події Синоптик розповів про зміни клімату в Україні та спрогнозував погодні катаклізми
commentss НОВИНИ Всі новини

Синоптик розповів про зміни клімату в Україні та спрогнозував погодні катаклізми

Взимку ймовірні не лише дощі з мокрим снігом, а й крижані дощі

5 січня 2022, 09:41
Поділіться публікацією:

Попри те, що надворі січень, прогноз погоди далекий від зимового. Стовпчики термометрів вже показують температуру зі знаком "плюс", а синоптики прогнозують потепління найближчими днями. Заступник директора Укргідрометцентру Леонід Прокопенко розповів виданню "Сегодня" про причини зміни погоди у країні.

Синоптик розповів про зміни клімату в Україні та спрогнозував погодні катаклізми

Погода в Україні - фото з відкритих джерел

Фахівець зазначив, що за останні 30 років клімат в Україні став значно теплішим. Внаслідок цього температура повітря у січні буде вищою, ніж у минулі десятиліття у цей період. При цьому, зазначає синоптик, українцям варто очікувати більше на погодні катаклізми.

"Це снігопади, шквальне посилення вітру, ожеледиця, мокрий сніг, які призведуть до налипання снігу, у тому числі на лінії електропередачі, знеструмлення населених пунктів", — повідомив Прокопенко.

Синоптик також додав, що взимку можливі не лише дощі з мокрим снігом, а й крижані дощі. Таке явище дуже рідко зустрічалося взимку, зараз – почастішало.

За прогнозами Укргідрометцентру, середня температура другого зимового місяця у країні становитиме від 0 до 6 градусів зі знаком "мінус". Такі температурні показники близькі до кліматичної норми.

Нагадаємо, що синоптики називають сьогоднішні погодні умови в Україні аномальними. Вони найближчим часом збережуться на території країни. Але вже з 7 січня, на Різдво, стовпчики термометрів показуватимуть мінусові значення. За прогнозом синоптика Ігоря Кибальчича, у п'ятницю в Україні очікується до 3 градусів морозу, а у Карпатах – до -7 градусів.

Раніше "Коментарі" писали, що в Україні потеплішає до 12 градусів, але не скрізь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини