Головна Новини Суспільство події Синоптик попередила про похолодання в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Синоптик попередила про похолодання в Україні

Лівобережна Україна "отримає від атмосфери бонус" - до 24 градусів.

17 вересня 2021, 15:28
Поділіться публікацією:

За словами синоптика Наталії Діденко, на вихідних, 18-19 вересня, країна зануриться в "циклонічну елегію". Опади очікуються практично на всій території України. Про це фахівець написала на сторінці в Facebook.

Синоптик попередила про похолодання в Україні

Синоптик попередила про похолодання в Україні - фото з відкритих джерел

Синоптик зазначила, що в суботу, 18 вересня, температура повітря буде коливатися в межах +16 ... +22 градусів. У південній частині країни до +24 градусів, а на Півночі стовпчики термометрів покажуть до +15 градусів.

19 вересня очікується значне похолодання на Заході України. Температура повітря в регіоні вдень очікується на рівні +7 ... +12 градусів. У північній частині країни, у Вінницькій області також буде свіжо — до +12 ... +17 градусів. Лівобережна Україна "отримає від атмосфери бонус" — до +24 градусів.

Діденко попередила і про опади, зазначивши, що дощі найближчим часом очікуються на всій території країни. У суботу сухо буде ще на Сході, в Приазов'ї та Криму, але вже в неділю опади наздоженуть і ці регіони України.

Нагадаємо, що українців може очікувати ще одна хвиля потепління в третій декаді вересня. Згідно з прогнозом директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, температура повітря підвищиться, починаючи з 19-20 вересня. За словами синоптика, такого терміну як "бабине літо" офіційно немає. Зазвичай під цим висловлюванням розуміють спокійні, теплі дні з відсутністю опадів і поривів вітру.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що глобальне потепління не минуло й повз нашої країни. Вчені зазначають, що після декількох років в Україні помітно збільшилася середньорічна температура. Фахівці схвильовані, адже такі погодні зміни можуть стати результатом того, що вже через два десятиліття в Україні може не бути зими.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини