Головна Новини Суспільство події Силовики затримали двох найвпливовіших в Україні "злодіїв у законі"
commentss НОВИНИ Всі новини

Силовики затримали двох найвпливовіших в Україні "злодіїв у законі"

Діяльність затриманих "злодіїв у законі" загрожувала безпеці громадян

20 травня 2021, 10:53
Поділіться публікацією:

Правоохоронці затримали двох найвпливовіших в Україні "злодіїв у законі" на прізвисько "Умка" і "Лаша Сван". Про це повідомляється в пресслужбі Національної поліції.

Силовики затримали двох найвпливовіших в Україні "злодіїв у законі"

Правоохоронці затримали небезпечних злодіїв у законі. Фото: politeka.net

Першого чоловіка вдалося перехопити в аеропорту. Він хотів виїхати з країни. Другого затримали в готелі.

Як зазначається в повідомленні чоловіки контролювали криміналітет. Їхня діяльність призводила до появи додаткових загроз для безпеки громадян.

Перші протизаконні дії було зафіксовано ще в квітні цього року. Виявилося, що "злодії в законі" утворювали злочинні угруповання і контролювали через своїх представників криміналітет в державі, підбурювали до скоєння нових злочинів.

Відомо, що свої прізвиська чоловіки отримали від топпредставників російського кримінального світу. "Умка" отримав позивну у 2014 році. "Лаша Сван" — у 1995 році.

Правоохоронці зазначають, що "злодії в законі" контролювали Дніпропетровську, Одеську, Миколаївську, Запорізьку області і частину Західного регіону.

Поки слідчі готують підозри затриманим. Тривають обшуки.

Нагадаємо, що нещодавно фахівці Служби Безпеки України знешкодили розгалужену мережу кіберагітаторів, які закликали до терористичної діяльності на території країни. Затримані публічно закликали людей приєднуватись до незаконних збройних формувань на Донбасі та воювати проти України. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що правоохоронці знешкодили низку ресурсів, за допомогою яких поширювалися фальшиві медичні документи. Подробиці ситуації читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини