Головна Новини Суспільство події СБУ накрила мережу шахраїв: як люди робили гроші на коронавірусі
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ накрила мережу шахраїв: як люди робили гроші на коронавірусі

Винахідливі «підприємці» через анонімні онлайн-ресурси продавали фальшиві результати тестів на коронавірус

18 травня 2021, 20:22
Поділіться публікацією:

Коронавірусна пандемія не тільки дуже вдарила по економічному стану багатьох країн, але й принесла шахраям нові можливості для обману довірливих громадян. Як інформують на веб-порталі СБУ, правоохоронці знешкодили низку ресурсів, за допомогою яких поширювалися фальшиві медичні документи.

СБУ накрила мережу шахраїв: як люди робили гроші на коронавірусі

Шахраї на Київщині продавали підроблені результати ковід-тестів. Фото з відкритих джерел

За інформацією кібервідділу Служби безпеки, організаторами такої схеми було створено кілька спеціальних анонімних джерел. "Покупці" за окрему плату могли отримувати на своє ім'я або негативний тест на коронавірус, або довідку про тимчасову непрацездатність.

Повідомляється, що мережа шахраїв здебільшого працювала на тих людей, які бажали швидше виїхати за кордон або отримати документ, що дозволяє мати водійські права.

Повідомляється, що на чолі мережі перебувала пара жителів Київської області. Підроблена документація містила відбитки фальшивих печаток різних державних і столичних органів влади.

У середньому "ділки" збивали за один подібний документ близько тисячі гривень. Гроші вони отримували за допомогою перекладів на підставні фірми, зареєстровані спеціально для подібних фінансових операцій.

До слова, в день шахраї могли обробити до десятка замовлень.

В СБУ інформують, що затриманим особам планують оголосити підозру відразу за двома статтями Кримінального кодексу — стосовно підробки документів, штампів і т.п.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як шахраї змогли дістати доступ до чужої криптовалюти, прикрившись іменем Ілона Маска.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, як бойовику ОРДЛО вдалося проникнути в ряди Збройних Сил України та навіть недовго прослужити на Донбасі. Більше подробиць — у нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr/2492
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини