Головна Новини Суспільство події СБУ викрило мережу інтернет-пропагандистів
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ викрило мережу інтернет-пропагандистів

Зловмисники намагалися дестабілізувати ситуацію в країні на травневі свята

30 квітня 2021, 13:48
Поділіться публікацією:

Фахівці Служби Безпеки України знешкодили розгалужену мережу кіберагітаторів, що закликали до терористичної діяльності на території країни. Про це повідомила прес-служба СБУ.

СБУ викрило мережу інтернет-пропагандистів

СБУ - фото з відкритих джерел

Одного з провокаторів правоохоронці викрили в місті Київ. Ним виявився уродженець Донецької області. Чоловік вів декілька аккаунтів у соцмережах із яких публічно закликав людей приєднуватись до незаконних збройних формувань на Донбасі та воювати проти України. Наразі підбурювача підозрюють у провокаціях до повалення конституційного ладу та розповсюдженні матеріалів, що сприяють цьому.

Крім цього працівники вручили такі ж підозри ще двом жителям Чернігівської та Волинської областей. А ще двох пропагандистів із Волині та Сум, що розповсюджували матеріали з сайту незаконних збройних формувань вже засудили за публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу. Така стаття передбачає до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що 27 квітня кіберфахівці СБУ не дали російським хакерам провести потужну кібератаку на центральні органи влади та органи місцевого самоврядування. Тоді окупанти також працювали руками українських програмістів. Зокрема вони завербували жителя Запоріжжя, який мав розіслати українським посадовцям матеріали, що спричинили б масштабну вірусну атаку. Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Також "Коментарі" писали про ситуацію, коли в Сполучених Штатах Америки засудили громадянина України Федора Гладиря за хакерські атаки на великі компанії. Детальніше про це довідайтесь у нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини