Головна Новини Суспільство події СБУ запобігла кібератаці російських хакерів
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ запобігла кібератаці російських хакерів

Спецслужби РФ діяли через завербованого українського програміста

27 квітня 2021, 12:32
Поділіться публікацією:

Фахівці Служби безпеки України не дали російським хакерам провести потужну кібератаку на центральні органи влади та органи місцевого самоврядування. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

 СБУ запобігла кібератаці російських хакерів

Хакери - фото з відкритих джерел

За словами правоохоронців, головною метою кіберзлочинців було блокування роботи об’єктів інформаційної та критичної інфраструктури. Спецслужбовці виявили, що російські куратори вирішили підстрахуватись та провернути операцію руками завербованого громадянина України.

"Оперативники спецслужби встановили, що спецслужби РФ діяли через мешканця Запоріжжя. Через інтернет він отримав від громадянина РФ пропозицію на конфіденційне співробітництво. Хакер погодився за гроші вести підривну діяльність проти України. Зловмисник, зокрема, зобов’язався здійснити цільову вірусну атаку на державні електронні інформаційні ресурси", — повідомили в СБУ.

Українець мав надіслати вітчизняним посадовцям замаскований файл зі шпигунським програмним забезпеченням, яке давало можливість доступ до закритої інформації та процесів керування об'єктами інформаційної інфраструктури. Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що в Сполучених Штатах Америки засудили громадянина України Федора Гладиря за хакерські атаки на великі компанії. Про це повідомляється на сайті Міністерства юстиції США.

Окрім цього, 39-річному жителю Тернопільської області, який розробив один із найбільших у світі фішингових сервісів для атак на фінансові установи, повідомили про підозру. Пресслужба поліції повідомила, що в результаті атак хакера постраждали 11 світових банків. Детальніше про цю ситуацію читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що у співробітництві з США та Францією СБУ припинила діяльність транснаціонального угрупування хакерів. Деталі читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини