Головна Новини Суспільство події Українському хакеру повідомили про підозру у зломі іноземних банків
commentss НОВИНИ Всі новини

Українському хакеру повідомили про підозру у зломі іноземних банків

Підозрюваному загрожує до 5 років в'язниці

29 березня 2021, 15:50
Поділіться публікацією:

39-річному жителю Тернопільської області, який розробив один із найбільших у світі фішингових сервісів для атак на фінансові установи, повідомили про підозру. Пресслужба поліції повідомляє, що в результаті атак хакера постраждали 11 світових банків.

Українському хакеру повідомили про підозру у зломі іноземних банків

Хакер - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що зловмисник був викритий працівниками української кіберполіції спільно з правоохоронцями США й Австралії у лютому цього року. Збиток від дій хакера оцінюється в десятки мільйонів доларів. Свої атаки він здійснював на банки та поштові відділення в країнах Європи й Австралії.

У поліції повідомляють, що адмінпанель дозволяла зловмиснику контролювати облікові записи користувачів, які зареєструвалися на скомпрометованих ресурсах і вводили свої платіжні дані.

"Надалі їх використовували хакерські угрупування у власних цілях", — зазначили в поліції.

За результатами комп'ютерно-технічних експертиз виявлені сотні різних шкідливих програмних продуктів, які зловмисник продавав у власному інтернет-магазині в Darknet.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2. ст. 361-1 (створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 5 років в'язниці.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація про те, що хакери атакували сайт парламенту Норвегії. Поки невідомі масштаби атаки, проте є підтвердження, що зловмисникам вдалося отримати певні дані. Атака сталася внаслідок використання вразливості програм Microsoft.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини