Головна Новини Суспільство події Швейцарія шокувала рішенням щодо реекспорту майже сотні танків Leopard: їх готували для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Швейцарія шокувала рішенням щодо реекспорту майже сотні танків Leopard: їх готували для України

Федеральна рада Швейцарії 28 червня відхилила запит компанії Ruag SA з приводу 96 танків Leopard 1 A5 на підставі законодавства про нейтралітет

28 червня 2023, 15:53
Поділіться публікацією:

Уряд Швейцарії не дав згоду на реекспорт майже сотні танків Leopard 1, які після модернізації в Німеччині мали вирушити до України. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у комюніке, яке з'явилося у розпорядженні "ЄП".

Швейцарія шокувала рішенням щодо реекспорту майже сотні танків Leopard: їх готували для України

Танки. Фото: з відкритих джерел

Федеральна рада Швейцарії 28 червня відхилила запит компанії Ruag SA щодо 96 танків Leopard 1 A5 на підставі законодавства про нейтралітет.

Вказані танки зараз перебувають в Італії та у небоєздатному стані. Їх планували перевезти до Німеччини для модернізації, а після того передати Україні як військову допомогу.                                                                                                                                                                                              

"Федеральна рада дійшла висновку, що продаж 96 танків не можливий у зв'язку з положеннями чинного законодавства. Зокрема, такий продаж суперечив би закону про засоби військового призначення та означав би зміну швейцарської політики нейтралітету", — пояснили у заяві.

Зазначимо, що в середині червня з'явилася новина про те, що Сенат Швейцарії схвалив поправку до закону, що дозволяє реекспорт зброї на Україну. Про це йдеться у заяві верхньої палати парламенту країни.                                                                                                                           

Читайте також на порталі "Коментарі" — які гарантії безпеки важливо отримати Україні – чи є зрушення у цьому напрямі. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю до нашого видання детально розібрали ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини