Головна Новини Суспільство події Шкарлет розповів про вакцинацію освітян
commentss НОВИНИ Всі новини

Шкарлет розповів про вакцинацію освітян

Станом на 22 червня щеплення отримали понад 303 тисячі працівників закладів освіти

23 червня 2021, 15:50
Поділіться публікацією:

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що до першого вересня працівники освітянської галузі мають отримати вакцину проти коронавірусу повним колективом. Окрім тих, хто має протипоказання до щеплення. Про це очільник МОЗ сказав під час форуму "Україна 30. Здорова Україна", передає кореспондент видання "Коментарі". 

Шкарлет розповів про вакцинацію освітян

Сергій Шкарлет. Фото: МОН

"Процес вакцинування освітян відстежуємо постійно... Я вдячний, що освітян поставили у першу чергу вакцинації. На вчорашній день, 22 червня, понад 303 тисячі працівників закладів освіти отримали щеплення проти коронавірусу. Зокрема, у Києві — 42 тисячі, Київській області — 27 тисяч, Дніпропетровській — 26 тисяч... Відповідно до дорожньої карти, ми маємо до першого вересня вакцинуватися повними колективами, відповідно ті, у кого немає протипоказань", — зазначив Шкарлет. 

Нагадаємо, що кількість хворих на коронавірус українців у віці до 18 років становить 6% від загального числа пацієнтів. За словами керівника Міністерства охорони здоров'я Віктора Ляшка, саме з цієї причини пріоритетність стосовно щеплення була надана старшому населенню. Наразі вітчизняні медики найчастіше вакцинують ті категорії людей, представники яких більше хворіють, страждають від важких наслідків хвороби або демонструють високий рівень летального результату хвороби. Вакцинація дітей (імовірно, підліткового віку) в Україні поки не запланована, але потенційно МОЗ готується і до цього етапу.

Раніше у МОЗ нагадали, що громадяни, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусного захворювання, можуть в'їжджати на територію України без дотримання самоізоляції. Це стосується людей, які зробили щеплення препаратами, рекомендованими ВООЗ. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини