Головна Новини Суспільство медицина Отримавши які вакцини, можна в'їжджати в Україну без самоізоляції - МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Отримавши які вакцини, можна в'їжджати в Україну без самоізоляції - МОЗ

Список поповнюється в міру схвалення вакцин ВООЗ

16 червня 2021, 16:27
Поділіться публікацією:

У Міністерстві охорони здоров'я нагадали, що громадяни, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусного захворювання, можуть в'їжджати на територію України без дотримання самоізоляції. Це стосується людей, які зробили щеплення препаратами, рекомендованими Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Отримавши які вакцини, можна в'їжджати в Україну без самоізоляції - МОЗ

Отримавши які вакцини, можна в'їжджати в Україну без самоізоляції - фото з відкритих джерел

Наразі до переліку вакцин, схвалених ВООЗ, належать такі: Comirnaty (BNT162b2), AstraZeneca/Oxford (AZD1222), Covishield (ChAdOx1_nCoV-19), CoronaVac, Janssen або Johnson&Johnson, mRNA-1273, BBIBP-CorV.

Зазначається, що цей список поповнюється в міру схвалення вакцин ВООЗ.

У Міністерстві охорони здоров'я також додали, що російська вакцина Sputnik V не отримала схвалення організацією, тому люди, які вакцинувалися нею, не мають права перетинати український кордон, не надавши негативний ПЛР-тест на коронавірус або без дотримання самоізоляції.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало про, що українські мандрівники, збираючись за кордон, беруть із собою підроблені документи про вакцинацію. Вони не тільки потрапляють там у неприємні ситуації, але і державі псують репутацію. Саме тому міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко пропонує посилити покарання за підробку довідок про вакцинацію від COVID, щоб уникнути ситуації в Європі з недовірою до українських документів.

Країни Євросоюзу будуть користуватися електронними сертифікатами вакцинації, оскільки паперові довідки легко підробити. Міністр зазначив, що після проведених ПЛР-тестів з'явилася досить велика кількість підроблених даних лабораторних протоколів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини