Головна Новини Суспільство події Шахраї в Україні активізували стару схему: як розпізнати обман
commentss НОВИНИ Всі новини

Шахраї в Україні активізували стару схему: як розпізнати обман

На що слід звернути увагу, щоб не потрапити у пастку зловмисників

23 лютого 2021, 17:32 comments5853
Поділіться публікацією:

Шахраї не тільки придумують нові, більш хитрі способи заволодіти грошима українців, а також і "воскрешають" старі схеми обману з новим підходом. Про це повідомляє видання "Сегодня".

Шахраї в Україні активізували стару схему: як розпізнати обман

Шахраї в Україні активізували стару схему - фото з відкритих джерел

Так, за даними видання, аферисти повідомляють довірливим громадянам про виграш автомобіля, а для правдоподібності навіть запрошують подивитися транспортний засіб. На радощах жертви йдуть до банкомату, щоб оплатити незначні податки на машину (кілька тисяч гривень), однак після цього "щасливчики" залишаються і без авто, і без грошей.

Джерело повідомляє, що для того, щоб обдурити якомога більше українців, зловмисники розповідають про "акції" в соціальних мережах. У таких випадках фахівці радять відразу ж перейти на офіційний сайт бренду, і переконатися в існуванні акції, а ще краще — зателефонувати на номери, зазначені на сайті рекламодавця, та уточнити деталі.

У виданні також повідомляють, що в разі, якщо ви вже подивилися новенький автомобіль і збираєтеся оплачувати квитанції, необхідно звернути увагу на присутність реквізитів податкової.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що шахрайство в Мережі набирає все більше популярності, а особливо часто для реалізації своїх схем обману зловмисники використовують популярні месенджери. Не став винятком і Telegram, в якому процвітає абсолютно новий вид афер.

Зловмисники винайшли більш хитрий спосіб, як витягнути гроші з кишень користувачів. Для цього вони використовують бота в Telegram, який може підмінити номера вихідних дзвінків і змінити голосу. У виданні підкреслюють, що для того щоб обдурити користувачів месенджера шахраям більше не будуть потрібні спеціальні програми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини